Un traseist de cursă lungă pentru Primăria Scorniceşti

Un traseist de cursă lungă pentru Primăria Scorniceşti

275
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Când a intrat în politică, Nicolae Cătălin Davidescu a optat pentru o manifestare publică în ritmul Partidului România Mare. Atunci, omul nu a câştigat decât un soi de imagine locală la Scorniceşti, dar imaginea nu-ţi dă să mănânci, aşa că s-a lepădat repede de PRM atunci când i s-a propus intrarea într-un alt partid. A trecut la Partidul Democrat Liberal (PDL), din partea căruia a candidat în 2008 la postul de primar al Scorniceştiului.

A fost „bătut măr” de cel care avea să fie reconfirmat în funcţia de primar, Constantin Nedelea. A pierdut primăria, dar tot a câştigat ceva: ajutorul partidului pentru titularizarea în învăţământ, după două încercări ratate prin obţinerea unor note ruşinoase, printre care s-a numărat şi nota 2, susţin apropiaţi ai săi. Mâna lungă şi mărinimoasă a partidului s-a numit, atunci, Marius Bălaşa, uns imediat după alegeri şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

Dărnicia de partid l-a făcut incompatibil

De altfel, PDL i-a dat lui Cătălin Davidescu mai multe ciolane de ros, pentru că după alegerile din 2008 avea balta peşte: vicepreşedinte în Consiliul de Administraţie al SC Loctrans SA Slatina şi director coordonator al Direcţiei Generale de Muncă şi Protecţie Socială Olt. Numai că şi partidul şi Davidescu au uitat de locul de consilier pe care acesta îl deţine în cadrul Consiliului Local Scorniceşti, aşa că omul a supt vreme de câteva luni bune, simultan şi ilegal, la mai multe ţâţe, până când s-a sesizat Agenţia Naţională de Integritate şi l-a declarat incompatibil.

 

În 2010, Cătălin Davidescu a sărit în barca Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), care, prin implicarea deputatului Steriu, l-a paraşutat pe scaunul de şef al Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti. După ce spitalul a intrat în subordinea Consiliului Judeţean, aripa partidului l-a luat şi l-a depus pe fotoliul de conducere a Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale Olt. Aici l-a prins incompatibilitatea declarată de ANI, aşa că s-a reorientat la timp – către Partidul Naţional Liberal (PNL).

Îngrijorări liberale

Surse din rândul liberalilor susţin că o parte din conducerea organizaţiei judeţene a partidului îşi exprimă îngrijorarea faţă de problema candidatului la Primăria Scorniceşti privind starea de incompatibilitate, chiar dacă Nicolae Cătălin Davidescu a contestat în instanţă raportul de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Potrivit ANI, „funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice şi în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoană fizică autorizată”.

 

În plus, liberalii sunt puşi în dezavantaj şi de inactivitatea lui Davidescu în Consiliul Local Scorniceşti, unde în cei patru ani el nu a avut nici o iniţiativă legislativă.

Grupuri de interese

Potrivit surselor citate, inconsecvenţa politică de care Cătălin Davidescu a dat dovadă până acum l-ar fi transformat pe acesta într-o variantă oportună a unor grupuri de interese care vor să pună monopol pe investiţiile viitoare ale Primăriei Scorniceşti. Noi am luat în serios această informaţie, ne-am interesat în stânga şi-n dreapta şi am descoperit lucruri interesante. Despre toate acestea, însă, într-o viitoare ediţie a publicaţiei noastre.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.