Tăriceanu va lansa la Segarcea un candidat judecat pentru fals în înscrisuri...

Tăriceanu va lansa la Segarcea un candidat judecat pentru fals în înscrisuri oficiale

431
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Petre Pantalia (foto) va fi lansat la Primăria Segarcea din partea liberalilor doljeni. Evenimentul a fost anunţat de ofiţerul cu relaţii cu presa al PNL Dolj: „În data de 16 mai 2012 vă invităm să participaţi la evenimentul privind lansarea candidaturii domnului Pantalia Petre pentru funcţia de primar al oraşului Segarcea. La eveniment va participa şi domnul premier Călin Popescu Tăriceanu”. Este un lucru normal şi democratic ca un partid să îşi lanseze candidaţii, într-un cadru festiv, cu invitaţi de ţinută. Dar nu este normal să lanseze candidaţi care au dosare penale în instanţă. Este cazul lui Petre Pantalia, până acum câteva luni consilier local PDL, de unde s-a transferat la PNL, fără a stârni discuţii potrivnice. La alegerile locale precedente a candidat pentru funcţia de primar din partea partidului lui Radu Berceanu. Cum deputatul liberal Călin Popescu Tăriceanu nu cunoaşte aceste detalii, preferabil era să fie înştiinţat, pentru a nu afla ulterior ceea ce scriem noi aici.

La data de 13 aprilie a.c., scriam despre faptul că Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dolj a trimis Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea dosarul cu nr. 625/P/2001, în care Petre Pantalia este acuzat de fals în înscrisuri oficiale, după ce a sesizat în numele autorităţii locale ISJ Dolj, falsificând semnătura şi ştampila oraşului Segarcea. Dosarul a fost deschis după ce primarul Nicolae Popa a făcut o plângere la IPJ Dolj. În urma analizei grafologice a reieşit că ştampila şi semnătura primarului au fost scanate, iar numărul de înregistrare şi data au fost scrise de Petre Pantalia. Spuneam atunci că aceste aspecte sunt de competenţa instanţei de judecată, care va lua, probabil, într-o perioadă de timp rezonabilă, o decizie cu privire la aceste fapte. Şi chiar s-a întâmplat. Dosarul lui Petre Pantalia a ajuns la Judecătoria Segarcea, unde acesta va fi judecat pentru fals în înscrisuri oficiale. Este adevărat că Petre Pantalia se bucură de prezumţia de nevinovăţie până la proba contrarie. Dar dacă va fi găsit vinovat, PNL Dolj se va afla într-o situaţie dificilă, asta după ce alţi doi primari liberali, Valentin Mitrică de la Giurgiţa şi Cornel Andrei de la Cârna,  au fost arestaţi preventiv, şi se află în stare de judecată. La Segarcea, Petre Pantalia este cunoscut  ca o persoană conflictuală. Teoretic, deşi nu asta este discuţia, nu poate avea mai multe şanse decât a avut patru ani. Fiindcă dacă şi-a schimbat partidul, el a rămas acelaşi. E ca şi cum şi-ar fi schimbat pălăria. Sub ea rămâne acelaşi cap, care, spun localnici, gândeşte anapoda în cele mai multe cazuri.

Revin: Călin Popescu Tăriceanu, a cărui ţinută politică este de regulă agreabilă, nu trebuie pus într-o situaţie delicată. Deşi fiecare doarme cum îşi aşterne. De liderii liberali doljeni e vorba.

Sursa: cvlpress.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.