Tomograful de la Spitalul Judeţean, în stand-by din cauza unui aviz

Tomograful de la Spitalul Judeţean, în stand-by din cauza unui aviz

1.534
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În ciuda faptului că noul tomograf a sosoit la Spitalul Judeţean din Craiova încă de la începutul lunii decembrie a anului trecut, acesta nu poate fi pus în funcţiune fără un aviz din partea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) pe care reprezentanţii spitalului îl aşteaptă de mai bine de o lună.

În lipsa unei autorizaţii din partea CNCAN, punerea în funcţiune a computerului tomograf se amână aşadar din nou, de data aceasta însă fără a mai fi precizată o dată la care aparatul ar putea fi folosit. Reprezentanţii Spitalului Judeţean din Craiova spun că au depus toată documentaţia necesară şi aşteaptă ca în următoarea perioadă să primească un răspuns pozitiv. Mai ales că noul tomograf ar urma să asigure accesul la investigaţii medicale pentru toţi bolnavii din Oltenia care ajung să fie trataţi la Spitalul Judeţean. „Documentaţia a fost înaintată şi aşteptăm autorizaţia de la CNCAN. În ziua în care primim aviz, tomograful va fi pus în funcţiune. Sperăm să primim cât mai repede această aprobare şi imediat avem totul pregătit: de la medici şi până la program. Practic vom putea să lucrăm pe acest aparat şi în sistem ambulator şi la nivel de spital, în două ture. În acest fel, nu cred că vor mai rămâne pacienţi care să nu beneficieze de investigaţii medicale”, a declarat conf. univ. dr. Florin Petrescu, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova. Un computer tomograf (CT), care să şi funcţioneze, este aşteptat cu nerăbdare de medici, dar mai ales de pacienţi, nevoiţi până acum ca pentru o investigaţie medicală simplă, însă absolut necesară, într-un spital de urgenţă, să facă turul oraşului. De nenumărate ori, un astfel de aparat, care să-l înlocuiască pe cel vechi nefuncţional, a fost solicitat la Craiova. Abia anul trecut, după mai multe amânări, unitatea sanitară a primit şi fondurile necesare pentru achiziţionarea unui nou tomograf. Costurile au fost şi ele pe măsura aşteptărilor. Nu mai puţin de două milioane de lei au fost necesare pentru achiziţionarea aparatului, bani alocaţi de Ministerul Sănătăţii. La respectiva sumă s-au mai adăugat şi costurile pentru amenajarea spaţiului şi obţinerea autorizaţiilor, aproximativ 100.000 de lei, aceştia din urmă fiind suportaţi de unitatea sanitară.

Sursa: lupamea.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     06-02-2009
    Locatie
     Unde nu te astepti!
    Mesaje
    4694

    Tin minte ca am zis cu ceva timp in urma ca asta o sa se intample, dupa ce l-au schimbat!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.