Centrul de autoservire cu joburi, ignorat de şomerii olteni

Centrul de autoservire cu joburi, ignorat de şomerii olteni

261
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Şomerii din judeţul Olt n-au prezentat interes pentru centrul de self-service lansat de AJOFM Olt, ce le permite să-şi frunzărească singuri oferta de locuri de muncă vacante, să vadă ce cursuri sunt organizate de Agenţie şi să efectueze operaţia de viză lunară.

 

„De la inaugurare şi până în prezent s-au arătat interesaţi de centrul de self-service un număr de 32 de şomeri din judeţul Olt. Serviciile cele mai accesate de persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au fost: oferta de locuri de muncă vacante, cursurile de calificare/recalificare, locurile de muncă vacante în străinătate, oferite prin reţeaua Eures”, a precizat Marian Cristinel Cîrloganu, directorul executiv al AJOFM Olt.

 

Prin urmare, în medie, numărul celor care au trecut pragul centrului nu a sărit de două persoane pe zi, de unde rezultă că persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă preferă în continuare să stea la coadă şi să aştepte în faţa ghişeelor. O posibilă explicaţie pentru numărul scăzut de utilizatori ai acestor servicii ar fi faptul că se adresează persoanelor cu un nivel de pregătire peste medie, care îşi pot găsi singure ceea ce le interesează, fără a avea nevoie de asistenţă din partea personalului AJOFM Olt, în timp ce majoritatea posturilor vacante disponibile prin intermediul instituţiei sunt pentru persoane cu pregătire sub medie.

Centrul, amplasat la parterul AJOFM Olt

Prin acest proiect sunt puse la dispoziţia beneficiarilor calculatoare, bibliotecă fizică, bibliotecă virtuală, touchscreen-uri, astfel încât şomerii pot să obţină singuri informaţii cu privire la oportunităţile de orientare, formare şi dezvoltare profesională şi de integrare socio-profesională pe piaţa muncii. Centrul de self-service din judeţul Olt este amenajat la sediul AJOFM Olt, din strada Prelungirea Crişan, numărul 2, Slatina, la parter. Autentificarea se face pe bază de amprentă, astfel încât poate fi accesat numai de către şomerii înregistraţi la AJOFM Olt, iar serviciile sunt gratuite. Centrul de furnizare de informaţii în regim de autoservire face parte din proiectul „PROSELF- PROmovarea serviciilor de tip SELF-service”, contractat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi implementat în toate reşedinţele de judeţ din România şi toate sectoarele din municipiul Bucureşti.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.