Ştefan Stoica: Doljenii au nevoie de târguri moderne şi alimentări cu apă

Ştefan Stoica: Doljenii au nevoie de târguri moderne şi alimentări cu apă

374
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Consilierul judeţean Ştefan Stoica, candidatul Partidului Democrat Liberal la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, a vizitat, joi dimineaţă, târgul de săptămână din comuna doljeană Sadova. El a fost însoţit de Eugen Safta, candidatul PDL la funcţia de primar al comunei Sadova.

În timpul vizitei sale, Stoica Ştefan a discutat cu oamenii din localitate care s-au arătat nemulţumiţi de condiţiile insalubre din târgul de săptămână. “Am observat că toţi comercianţii îşi vând produsele direct de pe pământ, sectorul de produse lactate nu este special amenajat, produsele din carne erau comercializate direct de pe mesele din beton. Din cauza reprezentantilor administraţiei locale care nu au arătat interes faţă de acest sector de activitate, sănătatea celor 8.500 de locuitori din comună este pusă în pericol. Este nevoie de amenajarea pieţei, prin crearea de spaţii speciale pentru fiecare categorie de produse agricole si alimentare. Această situaţie nu este numai la Sadova, ci în toate comunele din judeţul Dolj”, a declarat consilierul judeţean Stoica Ştefan, candidatul Partidului Democrat Liberal la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj.

Tot joi dimineaţă, Stefan Stoica a vizitat şi sediul în care ar fi trebuit să funcţioneze biblioteca din localitatea Sadova dar şi clădirea ce aparţine Căminului Cultural. “La biblioteca din comună am observat că sediul nu mai are nici măcar geamuri, cărţile sunt aruncate pe jos, într-o baltă de apă. Şi clădirea Căminului Cultural Sadova a fost lăsată în paragină. Mi-am propus ca pentru localităţile din mediul rural să creem un proiect de reabilitare a bibliotecilor şi căminelor culturale astfel încât copiii să aibă acces la carti, la spectacole dar şi să se înfiinţeze ansambluri folclorice aşa încât judeţul Dolj să îşi conserve tradiţiile”, a mai declarat Stefan Stoica.

Candidatul PDL la primăria Sadova, Eugen Safta, a declarat că o prioritate in urmatorul mandat va fi accesarea unui proiect european menit să asigure finanţarea pentru alimentarea cu apă şi canalizare în comună. “Locuitorii comunei Sadova nu au încă apă potabilă în case şi nici canalizare. Mi-am propus atragerea de fonduri europene pentru aducţiune de apă şi pentru crearea unui sistem de canalizare. În localitatea Sadova oamenii sunt nemulţumiţi şi de calitatea drumurilor iar eu am realizat un proiect finantat din fonduri europene astfel încât să fie asfaltate mai multe străzi dar şi pietruirea unor drumuri de exploatare”, a declarat Emil Safta, candidatul PDL la primăria Sadova.

Sursa: lupamea.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.