Berceanu:Cât despre ce trebuie făcut mai vorbim după ziua de marţi

Berceanu:Cât despre ce trebuie făcut mai vorbim după ziua de marţi

625
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Într-un interviu acordat Ziare.com, senatorul democrat-liberal afirmă că protestele au fost declanşate de „o stare de nemulţumire pe care nu o ascundea nimeni şi o ştia absolut toată lumea”, revendicările fiind numeroase, multe justificate, dar de neîndeplinit din lipsă de bani. „Spre deosebire de alţii, eu am trăit din interior şi din plin toate protestele de după 1989 încoace, şi în mai ’90…Cel puţin în ’99, când s-a încheiat Pacea de la Cozia, eram ministru al Industriilor şi Comerţului şi am închis nişte mine. Eu cu protestele nu mai sunt la prima impresie, sunt, într-un fel, mai detaşat. Eu cred că exista oricum o stare de nemulţumire pe care nu o ascundea nimeni şi o ştia absolut toată lumea. Sunt aceste probleme economice, globale, dar care pe fiecare îl afectează personal. Mulţi oameni au o situaţie foarte, foarte grea, ei nu mai stau să se gândească că poate prin alte părţi a fost mai rău sau că, totuşi, lucrurile s-au ţinut în mână şi că au fost nişte măsuri necesare. Fiecare se gândeşte la el, la el şi la familia lui. Până la urmă, o astfel de situaţie, mai devreme sau mai târziu, izbucneşte într-un fel, cu o eventuală scânteie care poate să fie de la cine ce ştie meci de fotbal sau de la altceva. De data asta a fost de la Arafat, dar s-a văzut că nu avea neapărat vreo legătură. Din acest motiv şi cererile sunt atât de diverse, e un spectru aproape generalizat. La Craiova, de exemplu, suporterii, care formeaza nucleul cel mai dur al zecilor sau celor 100 şi ceva de demonstranţi, au revendicări legate de revenirea echipei de fotbal în Divizia A sau scandează împotriva lui Mitica Dragomir şi a lui Mircea Sandu. Studenţii cu ale lor, pensionarii, disponibilizaţii din poliţie şi din armată, care au şi nişte asociaţii. Sunt 20 de la ăia, 30 de la ceilalţi, 15 de la ăştia”, a spus Radu Berceanu.

Întrebat cum a gestionat PDL criza politică, Berceanu a răspuns sec: „Prost”. Acesta a precizat că s-au comis mai multe greşeli. „În primul rând prin tăceri inexplicabile, apoi prin explicaţii cu totul şi cu totul nepotrivite, din când în când. E adevărat că multe dintre ele au fost personale, ale senatorului Urban, ale ministrului Baconschi, dar partidul trebuia să iasă şi să spună: <<O fi spus ce o fi spus pe blog, dar în niciun caz aceea nu e poziţia partidului, ele se stabilesc în nişte întâlniri în care se votează şi se analizează>>”, a mai spus Berceanu. Senatorul doljean că un guvern tehnocrat nu reprezintă soluţia ideală pentru actuala criză. „Eu am trăit figura cu guvernul de tehnocraţi Mugur Isărescu, eram în guvern, tot anul ăla. Tot un an, tot cu alegeri la sfârşit. Şi ce, în afară de faptul că tehnocratul respectiv, care acum va fi nu ştiu cine şi atunci era Mugur Isărescu, sau poate acum o să fie tot Mugur Isărescu, vine <<ca o floare, ca un crin>>, tot ce e bun face el, tot ce e rău e dinainte, de la politicienii care au stricat, de la ce s-a făcut până acum? Eventual el are o imagine bună, din ce în ce mai bună, şi pare un fel de Sfântul Duh care pluteşte pe deasupra problemelor, eventual îi vine şi ideea să candideze cum a candidat atunci. Un guvern propune modificări de legi care vor avea efecte anul celălalt, peste 3-5 luni, mai ales că bugetele, că de la bani pleacă toate, nu se pot modifica şi chiar dacă le modifică, trebuie să mai fie banii, nu e vorba numai de regulă, regula stabileşte cum se cheltuiesc nişte bani care există. Sigur se pot opri investiţiile şi toţi banii să se dea la pensii, că e an electoral”, susţine Radu Berceanu.

Radu Berceanu a recunoscut că în acest moment de criză cu care se confruntă PDL a fost chemat la partid. „Acum m-au chemat repede, repede, le-am spus: <<Băi băieţi, staţi un pic, dar când aţi votat în Congres şi când aţi făcut toate manevrele şi aranjamentele pe care le-aţi făcut, nu v-aţi gândit că s-ar putea să vă trebuiască unul din ăsta care să vă mai povestească cum a fost una, cum a fost ailaltă, ce-i cu aia, ce-i cu ailaltă? Faceţi voi! Luaţi decizii! Aţi vrut să fiţi şefi, tineretul!”, a explicat Berceanu.

Preşedintele PDL Dolj crede că protestatarii vor mai rămâne în stradă câteva zile, fie că şi partidele din Opoziţie vor mai aduce oameni, puerila. Întrebat ce trebuie făcut pentru rezolvarea acestei crize politice, Berceanu a răspusn: Cât despre ce trebuie făcut mai vorbim după ziua de marţi.

Sursa: lupamea.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     28-01-2009
    Mesaje
    881

    Gunoi.

    ZERO TOLERANTA PENTRU STATUL CRIMINAL

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.