Proiectil descoperit la Dăbuleni

Proiectil descoperit la Dăbuleni

362
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Proiectil descoperit la Dăbuleni

În după amiaza zilei de 17 mai 2012, echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a fost solicitată să intervină în oraşul Dăbuleni, str. Octav Băncilă pentru asanarea unor muniţii rămase neexplodate din cel de-al Doilea Război Mondial. A fost găsit şi ridicat unui proiectil exploziv cal. 85 mm.  Muniţia a fost descoperite de către un localnic care trecea pe stradă, aruncat lângă gardul cimitirului. Localnicul cunoscând modul de utilizare şi pericolul dacă proiectilul este manevrat necorespunzător a sunat la 112 şi a anunţat poliţia oraşului Dăbuleni.
Recomandări la descoperirea muniţiilor rămase neexplodate:
Pentru a şti cum să acţionezi în cazul descoperirii de muniţii neexplodate, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj, vă aduce la cunoştinţă măsurile şi obligaţiile ce trebuie respectate:
• nu le atingeţi;
• nu le loviţi sau mişcaţi;
• nu le introduceţi în foc;
• nu încercaţi să demontaţi focoasele sau alte elemente componente;
• nu lăsaţi copiii să se joace cu asemenea componente;
• nu ridicaţi, nu transportaţi sau introduceţi muniţiile neexplodate în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi;
• în zonele unde se presupune că ar exista muniţii neexplodate nu executaţi lucrări agricole, nu aprindeţi focul şi interziceţi circulaţia vehiculelor, oamenilor şi animalelor;
• când luaţi la cunoştinţă despre existenţa lor anunţaţi imediat organul de poliţie cel mai apropiat sau inspectoratul pentru situaţii de urgenţă la telefon gratuit 112.
Intervenţii  S.M.U.R.D.  – 5
– asistenţă medicală de urgenţă – 5
Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (S.M.U.R.D.) – 3 intervenţii (Craiova- accident rutier şi accident rutier cu politraumatism, Gherceşti – politraumatism prin accident rutier)
Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 2 intervenţii (loc. Bistreţ – dureri anghinale şi loc. Urzicuţa – fractură)



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.