25 mai este termenul limită de depunere a declaraţiilor veniturilor

25 mai este termenul limită de depunere a declaraţiilor veniturilor

531
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj reaminteşte contribuabililor printr-un comunicat că data de 25 mai reprezintă termenul limită de depunere a declaraţiilor aferente veniturilor realizate în anul 2011.

1. „Declaraţie privind veniturile realizate din România”- formular 200; 2. „Declaraţie privind veniturile realizate din străinătate ” – formular 201.

Declaraţia privind veniturile realizate din România- formular 200 se completează şi se depune pentru următoarele categorii de venituri: 1- venituri din activităţi independente – activităţi comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală;
2- venituri din cedarea folosinţei bunurilor – închirieri sau arendă;
3- venituri din activităţi agricole determinate în sistem real;
4- venituri realizate într-o formă de asociere ;
5- transferul titlurilor de valoare; 6- venituri din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract precum şi orice alte operaţiuni de acest gen, altele decât cele cu instrumente financiare tranzacţionate pe pieţe autorizate şi supravegheate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare. Declaraţia privind veniturile realizate din străinătate – formular 201 se completează şi se depune de către: persoanele fizice rezidente române, cu domiciliul în România; persoanele fizice nerezidente care îndeplinesc condiţiile de rezidenţă. Declaraţia se depune pentru veniturile din străinătate, impozabile în România. De asemenea, prin depunerea până pe data de 25 mai 2012 a formularului 230 – “Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul pe venitul anual şi deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea în sistem colectiv pentru domeniul locativ”, contribuabilii care în anul 2011 au obţinut venituri din salarii sau asimilate salariilor îşi pot exprima opţiunea privind destinaţia unei sume reprezentând până la 2% din impozitul datorat pe venitul net anual impozabil, câştigul net anual din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, pentru susţinerea entităţilor nonprofit, unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private, conform legii.

Sursa: lupamea.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.