Severinul află mâine dacă promovează în Liga I

Severinul află mâine dacă promovează în Liga I

326
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mâine va avea loc, la Casa Fotbalului, şedinţa Comitetului Executiv, în urma căreia se va stabili cine va ocupa locul Timişoarei în Liga I.

Foto:ProSport

Conform regulamentului UEFA, Severinul este îndreptăţit să spere la accederea directă în primul eşalon. În articolul 2, aliniatul 10, se precizează că: „Un club care nu este admis la competiţie va fi înlocuit cu următorul cel mai bine clasat club în campionatul intern al aceleiaşi asociaţii, cu condiţia să îndeplinească criteriile de admitere.” Altfel spus, având în vedere că Poli Timişoara nu a primit licenţa, Gaz Metan, formaţie aflată pe poziţia a treia, are dreptul să acceadă direct şi fără disputarea unui baraj în primul eşalon. Federalii au propus iniţial disputarea unui meci de baraj între Gaz Metan şi FCM Târgu Mureş, apoi Mircea Sandu a anunţat că vrea o Liga I cu 17 cluburi. „Problema asta cu 17 echipe în Liga 1 o voi susţine să rămână, pentru că aşa prevede regulamentul. Nu există locuri vacante. Dacă altcineva vine cu altceva, pot să declar că e un abuz sau un act de corupţie. Că sunt 17, că rămâneau 15 dacă nu luau licenţa, nu contează. Nu mai pătrunde altcineva, asta e regula şi trebuie s-o respectăm”, a afirmat Sandu la Dolce Sport.

Radu Ştefan



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.