Străzi şi trotuare noi în Brazdă şi Valea Roşie

Străzi şi trotuare noi în Brazdă şi Valea Roşie

424
18
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Rând pe rând, cartierele Craiovei încep să se modernizeze. Primarul Antonie Solomon a vizitat, ieri, două şantiere care sunt deschise în Brazdă – pe strada “Lămâiţei” şi în Valea Roşie – în preajma grădiniţei “Ion Creangă”. În ambele părţi, se toarnă asfalt şi se modernizează trotuarele.  La Sala Polivalentă,  care va aduce sporturile de sală în oraş,  sunt aşteptate cele 4000 de scaune pentru a fi aşezate în tribune.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon a făcut, ieri, o vizită de lucru pe şantierele deschise în două cartiere ale Craiovei. În ciuda stropilor de ploaie care au căzut de dimineaţă, edilul-şef a ajuns întâi pe strada “Lămâiţei”, din cartierul Brazda lui Novac. De câteva zile, aici s-a început reabilitarea. Iniţial au fost înlocuite de către furnizor conductele de gaze, iar acum s-a trecut la refacerea propriu-zisă a infrastructurii. Pentru că se execută şi o lărgire a străzii, deja erau îndepărtate plăcile de beton de pe laterale. “Se va circula în condiţii mai mult decât bune. Reabilitare înseamnă inclusiv lărgirea străzii, atât cât permite. Se vor aşeza două straturi de asfalt – strada măsoară în jur de 900 de metri, deci este destul de mare. Am început  încă de alaltăieri (n.r. – duminică, 20 mai) împreună cu cei de la Gaze. Ei sunt mai în faţă şi probabil că termină înlocuirea conductei de gaze, iar noi ne ocupăm de reabilitarea trotuarelor şi a părţii carosabile”, a precizat primarul Craiovei.

“O Craiovă cu o infrastructură de invidiat”

Un alt cartier în care se lucrează este Valea Roşie. În preajma grădiniţei “Ion Creangă”, se refăce partea carosabilă şi trotuarele. Utilajele erau, ieri dimineaţă, în pâine, se turna asfalt şi se montau borduri. “După cum se vede, lucrurile s-au schimbat în bine. Este un cartier în care infrastructura este rezolvată în proporţie de 80 la sută. Mai avem nişte mici probleme spre Spitalul Militar, în rest curţile interioare, aleile, străzile, toate sunt în regulă”, a explicat primarul Antonie Solomon, după ce a vrut să ştie cu exactitate dacă lucrarea care se face este de bună calitate. “Ne dorim să avem o Craiovă cu o infrastructură de invidiat. Mai sunt 50 de kilometri de străzi cu pământ, iar vreo 60 de kilometri cu bolovani de râu. Am început să muncim şi cred că o facem într-un ritm alert. Alţii se ocupă cu ieşirea pe sticlă, eu prefer să muncesc, pentru că trebuie să lăsăm ceva în urma noastră. În plus nici nu sunt un bun orator”, i-a spus primarul unui locatar care a coborât din bloc pentru a-l saluta.

Polivalenta are, din nou, probleme

O cercetare mai amănunţită a fost la Sala Polivalentă. Aici, primarul Antonie Solomon a vrut să ştie cum stau lucrurile încă din parcare, acolo unde se lucrează la nivelarea pământului peste care se va aşeza stratul carosabil. După aceea, edilul-şef a urcat în arena de competiţii, unde muncitorii lucrau la montarea boxelor pe plafon. Primarul Antonie Solomon s-a supărat însă pentru că încă nu au ajuns scaunele şi celelalte obiecte de mobilier.  “Avem probleme iar, un impas la Sala Polivalentă. E vorba de dotarea cu mobilier, lucruri care par cele mai simple, dar sunt cele mai complicate. Dacă în subsolul clădirii totul e rezolvat, aici încă nu a venit parchetul şi dotările pentru jocurile de sală: stâlpii de volei, coşurile de baschet, tabela electronică, scaunele. Cel care ar trebui să le aducă nu mai răspunde la telefon. De 22 de ani, această sală aşteaptă să îşi primească oaspeţii, dar uite că nu reuşim să o reabilităm. Alţii fac stadioane în 2-3 ani, schimbă oraşe, iar noi ne chinuim să finalizăm această sală”.

Omul cu scaunele n-a mai răspuns la telefon

Din cauza acestor întârzieri, edilul-şef s-a ferit să mai dea un termen exact pentru inaugurarea sălii. Mai mult, acesta a recunoscut că distribuitorul care trebuie să livreze cele 4000 de scaune nici nu îi mai răspunde la telefon. Dirigintele de şantier, Toni Bălăcescu, care supraveghează lucrările din partea constructorului Concas Buzău, i-a spus primarului că nici el nu a mai primit vreun semn de la firma distribuitoare. “Nici nu mai promit nimic pentru ca să nu se spună că vorbesc electoral. Cum o vrea Dumnezeu, aşa va fi. Acum se schimbă conducerea la CNI, apar alţi directori cu o altă gândire. Important este că suntem aproape de finalizare şi, până la urmă, trebuie să treacă odată toate aceste necazuri şi bâjbâieli din partea celor care conduc la CNI şi la Ministerul Dezvoltării. În orice caz, termen nu mai dau. În situaţia asta nu avem decât să aşteptăm. Nici nu ştiu cu cine să vorbesc pentru că, la capătul telefonului, nu răspunde nimeni. Aşa că probabil că în iulie, august, vom fi cu toţii prezenţi la inaugurare”.

Solomon şi “ambiţia” oltenească

La finalul vizitei, primarul Antonie Solomon a ţinut să precizeze faptul că aceste incursiuni pe şantiere nu fac parte dintr-o strategie electorală, aşa cum nici marile lucrări de investiţii din Craiova nu au fost începute intenţionat în acest moment. “Nu am avut timp să merg pe străzi şi să dau mâna cu oamenii, aşa cum ar trebui, dar eu cred că faptele acestea vorbesc mai mult decât aş putea să o fac eu în faţa camerelor de luat vederi. Până seara sunt prezent în aceste locuri unde se lucrează. De ce? Pentru că vreau să le văd terminate la negru, adică turnat stratul de binder şi uzura un pic mai târziu. Dar lumea nu mai trebuie să stea în nămol, în praf, aşa cum a stat 40-50 de ani”, a spus Solomon. Craiovenilor şi contracandidaţilor care se întreabă de ce şantierele au fost începute acum, primarul le-a răspuns că este vorba de o coincidenţă şi că majoritatea investiţiilor, fiind făcute cu bani europeni, au fost contractate abia în această primăvară. “Mulţi spun că de ce acum. Acum s-au găsit şi resursele financiare, contractul cu firma câştigătoare a fost semnat în 17 aprilie. Deci, iată, în luna mai şi am muncit foarte mult”, a precizat primarul Craiovei, Antonie Solomon.

Sursa: cvlpress.ro



18 COMENTARII

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     26-08-2009
    Locatie
     1 mai
    Mesaje
    7

    In 1 Mai cand se va asfalta nu stiu…pe Dr. Ioan Cantacuzino de la pelendava la targ e dezastru strada asta e neasfaltata de ani de zile iar dupa iarna asta nu mai poti merge cu masina, trebuie sa faci acrobatii ca sa ocolesti fiecare groapa…au pus acum de curand cateva petece si doar atat nici macar nu au pus peste tot dar asta e Romania,se face treabea de mantuiala…poate la urmatoarele alegeri se va asfalta si restul…Pana atunci spor la acrobatii!!!

  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     07-06-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    20

    Total de acord cu tine, e nebunie ce e acolo pe la biserica. Si nu inteleg daca tot au peticit toate strazile alea nu puteau sa faca si acolo….

    Viata e frumoasa, oricum e ea, usoara grea...
  3. #3
    De-al casei
    Data de inscriere
     07-01-2006
    Locatie
     !
    Mesaje
    399

    Oameni buni, acolo nu sunt blocuri! Nu se uita nimeni cum peticesc strada! Daca nu ploua cu voturi, atunci de ce?! Ce rost mai are daca nu vine nici un beneficiu in urma acestei lucrari?!

    Chestia haioasa la aceasta semnatura este ca, in momentul in care realizezi ca acest text este fara sens, este prea tarziu pentru a te opri din citit......................
  4. #4
    Racer
    Data de inscriere
     22-12-2007
    Locatie
     Niciodata Stabil
    Mesaje
    1178

    Nea solomonica vezi ca pe aleea 1 din bariera ai uitat sa pui asfalt desi figureaza asfaltata la primarie

  5. #5
    Member
    Data de inscriere
     31-08-2008
    Locatie
     In the Air
    Mesaje
    232

    1 mai-u nu face parte din craiova probabil si deaia nu creca face nimic

  6. #6
    Member
    Data de inscriere
     31-08-2008
    Locatie
     In the Air
    Mesaje
    233

    sau nu prea au venit voturi din partea asta

  7. #7
    Member
    Data de inscriere
     14-02-2009
    Locatie
     Craiova, Romania
    Mesaje
    144

    cum sa nu fie facut, tot bvd-ul 1 mai e asfaltat de o gramada de vreme…. toata lumea le vrea pe toate odata, si noi in bresti am asteptat 20 de ani sa avem asfalt si n-am mai facut atatea figuri… de 8 ani se tot face ceva in orasul noastru.

  8. #8
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-01-2006
    Locatie
     CRAIOVA cv9
    Mesaje
    587

    Oameni buni, in ce lume traim …. se ASFALTEAZA PE PLOAIE ….. vai de asfaltu lor …….

  9. #9
    0-day Member
    Data de inscriere
     24-08-2007
    Mesaje
    1

    Da ma,totul e ok in craiova , de-aia retrocedeaza solomon parcarile pe amaradia si locuri de parcare ioc.O sa mai vada voturi cand ne-om vedea noi parcarile,ca la sesizari nu raspunde, doar suntem platitori de taxe ca prostii…

  10. #10
    Member
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    121

    1 mai e asfaltat de ff mult timp, Vandorice are dreptate de 8 ani se tot construieste , nu va convine omul nu il votati, fugiti in brate la olguta asa este … asa va fi fotoshopeaza aia toata craiova, in ceea ce ma priveste sper sa il ajute Dumnezeu sa termine ceea ce a inceput ba chiar sa faca si mai multe …

  11. #11
    Junior
    Data de inscriere
     05-04-2010
    Locatie
     Craiova, Romania
    Mesaje
    59

    eee poate vede cnv si straduta din brazda de la Nitela, are betonul original nu a vazut niciodata asfaltu)

  12. #12
    Member
    Data de inscriere
     24-07-2006
    Mesaje
    149
    Citat Mesaj initiat de cyborg
    1 mai e asfaltat de ff mult timp, Vandorice are dreptate de 8 ani se tot construieste , nu va convine omul nu il votati, fugiti in brate la olguta asa este … asa va fi fotoshopeaza aia toata craiova, in ceea ce ma priveste sper sa il ajute Dumnezeu sa termine ceea ce a inceput ba chiar sa faca si mai multe …

    corect , nu va convine nu il votati , dar nu uitati . OMU ASTA A FACUT CEVA PT CRAIOVA . NU SE POT FACE TOATE O DATA . nu incercati sa mai cautati nod in papura pentru ca altii stiu doar sa dea din gura , iar LIA OLGUTZA AIA , A VENIT DIN BUCURESTI SA CONDUCA CRAIOVA . VOI VA DATI SEAMA CE INSEAMNA ASTA ? ea nu stie nimic despre craiova ….

  13. #13
    Member
    Data de inscriere
     31-08-2008
    Locatie
     In the Air
    Mesaje
    234

    a facut ceva …nu zic… craiova arata asa datorita lui…dar daca tot face ceva sa faca peste tot

  14. #14
    Member
    Data de inscriere
     24-05-2008
    Locatie
     now ... here
    Mesaje
    242

    Lasa lumea sa te laude dom’ primar … nu te mai lauda singur.
    Te-au citat la FRF si LPF cand au dezafiliat UCV, cum ca NU AI FACUT NIMIC, ai uitat ?
    Noi nu uitam.

    ASFALTEZI, DUPA CARE SPARGI PENTRU LUCRARI, CA SA NU DAI GARANTIE LA LUCRARI.

  15. #15
    Newcomer
    Data de inscriere
     25-10-2009
    Mesaje
    40

    pai daca nu pentru voturi atunci pentru ce?daca n-ai face-o pentru voturi,domn primar,pai ai asfalta si cartierul Brestei.Stiu ca ziceti ca nu-i nimic,suntem prosti,tacem. Om fi noi prosti,dar suntem multi!

  16. #16
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     22-12-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    26

    pasajul ala il fac degeaba, nu stiu cat de mult o sa fluidizeze circulatia. totul se face rapid si fara cap, doar de dragu` voturilor. face acum, poate castiga si dupa parca vad ca face tot atunci cand vin votarile!

  17. #17
    0-day Member
    Data de inscriere
     26-08-2009
    Locatie
     1 mai
    Mesaje
    8
    Citat Mesaj initiat de cyborg
    1 mai e asfaltat de ff mult timp, Vandorice are dreptate de 8 ani se tot construieste , nu va convine omul nu il votati, fugiti in brate la olguta asa este … asa va fi fotoshopeaza aia toata craiova, in ceea ce ma priveste sper sa il ajute Dumnezeu sa termine ceea ce a inceput ba chiar sa faca si mai multe …

    Bvd. 1 mai, da e asfaltat de ff mult timp…eu ma refer la strada de la pelendava la targ pe care domn primar se lauda ca o asfalteaza si face locuri de parcare acum inainte de alegeri…tot ce a facut saptamana asta si saptamana trecuta a fost sa o peteceasca dar nici asta integral, exact inainte de a ajunge la targ pe aceeasi strada sunt 2 gropi de-a latul strazii unde daca nu esti atent acolo iti raman rotile masinii…si da, cum a zis si cineva mai sus se asfalta pe ploaie…nu zice nimeni ca solomon nu a facut nimic pt orasul asta, a facut dar atunci cand te apuci sa faci ceva o faci pana la capat si cu simt de raspundere nu promiti ca asfatlezi dar de fapt astupi gropile si nici pe alea in totalitate…

  18. #18
    De-al casei
    Data de inscriere
     07-01-2006
    Locatie
     !
    Mesaje
    400

    Mesaj pentru cei care nu beneficiaza de peticelile de asfalt din acest an : ” Stati linistiti! Venim si la voi alegerile urmatoare!”

    Chestia haioasa la aceasta semnatura este ca, in momentul in care realizezi ca acest text este fara sens, este prea tarziu pentru a te opri din citit......................

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.