Petrişor Bondrea: „Ştefan Popescu va fi noul Chivu“!

Petrişor Bondrea: „Ştefan Popescu va fi noul Chivu“!

4.860
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ştefan Popescu a explodat la începutul acestui an. Românul în vârstă de 18 ani a marcat pentru onoarea Cesenei în meciul din Cupa Italiei, de la Napoli. Antrenorul care a lucrat cu el cinci ani la juniorii Şcolii Gică Popescu, Petrişor Bondrea, îi prevede un viitor frumos în Serie A.
Ştefan Popescu este ieşean la origine, evenimentul Gillette l-a adus la Hanul Doctorului. Bondrea îşi aminteşte: „În 2005 a venit la Şcoală pe filiera Gillette.Aveam posiblitatea să oprim pe cine consideram că are valoare şi el a făcut parte din cei 14 juniori selecţionaţi. Un an am fost antrenor la grupa Gillette, formată din jucători de 91-92-93, între care şi Ionuţ Neacşa de la Gaz, şi Gavrilă Bogdan de a ajuns la AS Roma, şi acest Ştefan Popescu, un jucător care la momentul respectiv nu era la nivel ridicat pentru ceea ce înseamnă instruirea lui, existând deficienţe în ceea ce înseamnă îndemânarea şi pregătirea fizică. După anul respectiv de pregătire am apreciat că jucătorul Ştefan Popescu poate fi o obţiune pentru grupa de 93, chiar dacă iniţial a avut ceva probleme de sănătate şi necesita o perioadă de recuperare“.

 

Opoziţie de la conducere

 

Potrivit lui Petrişor Bondrea, din cauza apofizitei legătura dintre Ştefan Popescu şi Şcoala Gică Popescu a fost la un pas să se rupă brusc: Bondrea rememorează: „Persoanele care se aflau la conducerea Şcolii de Fotbal au apreciat că e bun de plecat acasă din cauză apofizitei de care suferea. Am insistat să rămână, bazându-mă pe faptul că era un jucător cu calităţi motrice bune, inteligenţă, viteză de reacţie, drept urmare putea fi uşor integrat la grupa de 93 a clubului. Mai mult, am insistat să locuiască în hotel – am întâmpinat ceva dificultăţi, dar până la urmă a fost acceptată doleanţa mea“.

 

Finala de la Mogoşoaia, cotitura din carieră

 

Petrişor Bondrea, antrenorul care a lucrat cinci ani cu Ştefan Popescu, apreciază că finala Campionatului Naţional la juniori C din 2008 a fost rampa de lansare pentru jucător: „În perioada de instruire am reuşit să-l aduc la o formă sportivă adecvată pentru performanţă, totul încununându-se cu participarea la finala Campionatului Naţional de la Mogoşoaia din 2008, competiţie destinată juniorilor C. La joc au fost şi scouteri de la AS Roma, care l-au monitorizat de atunci, drept pentru care în 2010 a venit şi transferul la clubul italian. La AS Roma nu a ajuns singur, ci împreună cu Alin Petrea“. De la Primavera Romei a ajuns apoi la cea a Cesenei. Iar pe 12 ianuarie, în meciul de cupă cu Napoli a marcat golul de onoare al Cesenei. Consecinţă a evoluţiilor bune: convocarea primită din partea selecţionerului Săndoi la naţionala de tineret a României.

 

Modelul Chivu

 

Bondrea îl compară pe Popescu cu Chivu: „Peste doi-trei ani va juca la echipe de top din Italia, are calităţi asemănătoare lui Chivu. Nu poate fi nimic mai frumos decât satisfacţia muncii împlinite“. Antrenorul are însă şi o undă de nemulţumire: „Când ajung la marea performanţă, cu posibilităţi financiare, uită cu mare uşurinţă anii petrecuţi în compania antrenorilor de copii şi juniori, care reprezintă cea mai determinantă perioadă de instruire a unui fotbalist“. 

Sursa: oltenia-sport.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.