Antonie Solomon, primarul municipiului Craiova : “Asta e campania mea, să fac...

Antonie Solomon, primarul municipiului Craiova : “Asta e campania mea, să fac din Craiova cel mai frumos oraș din România!”

1.442
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Antonie Solomon nu este un primar obişnuit. Mai puţin familiarizat cu lumea politică, atipic prin comportament, edilul Craiovei are un CV de bun gospodar. Craiova s-a schimbat foarte mult în ultimii opt ani de zile. Investiţiile în infrastructură, construcţiile după tipare occidentale, parcurile pline de verdeaţă, toate sunt trecute în cartea de vizită a primarului în funcţie, care îl certifică pentru un nou mandat la Primăria municipiului Craiova. Pe lângă aceste calităţi de bun manager, primarul Solomon este un oltean adevărat care iubeşte Craiova şi craiovenii şi care nu se rezumă doar la vorbe, aşa cum o fac alţii, ci o demonstrează prin fapte şi acestea nu sunt puţine. „Nu voi răspunde cu aceeaşi monedă la atacurile josnice de care am parte în această campanie electorală. Prefer să răspund cu proiectele mele pentru Craiova, să mă întâlnesc cu oamenii pe şantierele deschise în oraş, să grăbesc ritmul lucrărilor, pentru ca disconfortul să fie cât mai redus cu putinţă. Asta e campania mea, să fac din Craiova cel mai frumos oraş din România!”, a precizat Antonie Solomon.

Investiţii în infrastructură pentru modernizarea Craiovei

Printre obiectivele finalizate în acest mandat se numără Reabilitarea şi modernizarea platoului şi grădinii Teatrului Național Marin Sorescu, Realizarea Parcului Tineretului, Introducerea de utilităţi pentru blocurile ANL din cartierul Romanescu, strada Potelu;  Finalizarea lucrărilor la staţia de epurare a apelor uzate din municipiul Craiova, Reabilitarea staţiei de apă Işalniţa, Alimentarea cu apă şi introducerea canalizării în cartierul Popoveni, Modernizarea punctelor termice. Reamenajarea şi modernizarea fântânii arteziene din zona Ciupercă, realizarea Fântânii arteziene din Parcul Mihai Bravu, realizarea fântânii arteziene de pe Esplanada Craioviţa Nouă. La capitolul infrastructură stradală, pot fi enumerate foarte multe investiţii finalizate, care au îmbunătăţit confortul locuitorilor din zonele respective. Printre acestea se numără modernizarea Bulevardului Dacia-Decebal, Reabilitarea şi modernizarea străzilor George Enescu, Basarabia, Maramureș; Reabilitarea şi modernizarea Bulevardului Nicolae Titulescu–Calea Severinului; Reabilitarea şi modernizarea străzilor Unirii, străzilor Brestei, Tudor Vladimirescu, Constantin Lecca; Reabilitarea şi modernizarea străzilor Maria Tănase, Ghe. Doja, Doljului, Potelu, 1 Decembrie, Bulevardul 1 Mai și Bulevardului Știrbei Vodă; Reabilitarea şi modernizarea străzilor A.I. Cuza, Tabaci, Henry Coandă, Dezrobirii, Matei Basarab, Ghe. Chițu, Nicolae Iorga, Păstorului, Grigore Pleşoianu, Poporului, Nanterre, Spania, Corneliu Coposu, Macedonski, Simion Barnuţiu.

După 22 de ani, Sala Polivalentă va fi finalizată

Sala Polivalentă va fi finalizată după 22 de ani, chiar în această vară, pentru că a fost o investiţie, pe cât de necesară, pe atât de costisitoare şi care a generat multă nemulţumire nu doar în rândul sportivilor, dar şi în rândul craiovenilor iubitori ai sportului de performanţă. Din păcate, nu a depins de autoritatea locală, ci de Compania Naţională de Investiţii, finanţarea venind în tranşe, la perioade mari de timp, iar acest lucru a dus la timp pierdut. „Dacă tot vorbim de sport, îmi doresc să construim la Craiova una dintre cele mai frumoase arene pentru fotbal din România, un stadion municipal pe locul celui actual, care să redea Cetăţii Banilor spectacolul fotbalistic de altădată. Am văzut că după ce am lansat această idee, toți s-au apucat să facă stadioane. Pe computer e simplu să faci orice, e mai greu când trebuie să te apuci efectiv de treabă. Dar e campanie şi pe majoritatea nu îi doare gura să promită orice. Sper ca din această vară să ne apucăm şi de parcarea subterană de la Teatrul naţional, o investiţie foarte necesară pentru decongestionarea traficului rutier din centru. Din 28 mai redăm circulaţiei traficul dinspre Ştefan cel Mare spre Brestei, pe sub pasaj, iar din 4 iunie deschidem circulaţia pe lângă pasajul suprateran de la kilometrul zero, dinspre Timişoara spre Bucureşti şi invers”, a subliniat edilul Craiovei.

Şase bulevarde mari reabilitate din fonduri europene

Antonie Solomon este îngrijorat de ceea ce se va întâmpla cu municipiul Craiova. Aceste spune că oraşul se dezvoltă de la o lună la alta, chiar dacă asta nu convine unor personaje care au doar interese personale sau de grup în a pune mâna pe Primăria Craiova. „Important este să faci lucruri durabile pentru oraş, să vii în sprijinul comunităţii, să se vadă munca ta, nu să te lauzi pe la televizor! La finele săptămânii am demolat casele de pe Arieş, unde va începe construcția Pasajului subteran, care va ieși undeva în zona Universitate-Patria. Îmi doresc ca cei care au câştigat lucrarea să muncească în ritmul pe care l-am impus eu, adică le-am cerut un timp record de finalizare, de şase luni. În paralel, se munceşte şi se va munci în continuare pe şase bulevarde mari, care se reabilitează din fonduri europene – Olteniei, Tineretului, Toamnei, Amaradia, Pelendava, Brestei,  Craiova fiind unul din cei şapte poli de creştere şi beneficiind de fonduri totale de peste 98 milioane euro”, a mai spus Solomon. Alte trei bulevarde – Bariera Vâlcii, Caracal, Râului – vor intra în reabilitare până în toamnă, acum finalizându-se procedura de licitaţie. Tot în această vară demarează Modernizarea liniei de tramvai pe 11 km pe tronsonul Calea  Bucureşti-Nicolae Titulescu – Calea Severinului, dar şi Extinderea i modernizarea  infrastructurii de apă uzată. Este vorba de Canalizare menajeră în Bariera Vâlcii şi Romaneşti şi de Reabilitarea a 35 kilometri apă potabilă în municipiul Craiova. În următorii ani vom finaliza alimentarea cu apă, canalizare pluvială şi menajeră, dar şi reabilitarea reţelelor de distribuţie a apei potabile  în cartierele: Romaneşti, Bariera Vâlcii, Rovine 2, Izvorul Rece, Mofleni, Brestei, Cernele, Făcăi, Catargiu, Caracal, 1 Mai. „O investiţie extrem de importantă pentru economia Craiovei o reprezintă Centrul multifuncţional din cartierul Romaneşti, proiect a cărui finalizare va schimba complet zona respectivă şi va crea noi locuri de muncă. La această dată, cupola este déjà montată şi constructorul a precizat că ar putea finaliza lucrările chiar în acest an, ceea ce reprezintă o performanţă extraordinară”, susţine primarul Craiovei.

Centrul istoric, o prioritate pentru municipalitate

Craiova deţine o mare bogăţie şi varietate arhitecturală, în zona Centrului istoric. Datorită faptului că proprietarii şi co-proprietarii acestor clădiri nu au banii necesari pentru a-şi reface clădirile în care locuiesc, acestea se află într-un avansat stadiu de degradare. Municipalitatea craioveană va încerca în perioada imediat următoare, prin Strategia de dezvoltare locală, să revitalizeze Centrul istoric, în condiţiile în care o amânare a acestui proiect ar produce doar efecte negative, iar pe termen lung ar cauza pierderea unui potenţial turistic important.  Printre beneficiile derulării unui proiect de reabilitare a Centrului istoric al Craiovei se numără: îmbunătăţirea mediului stradal şi a infrastructurii publice în scopul încurajării conservării şi restaurării siturilor din zonă; stimularea investiţiilor de către proprietarii publici şi privaţi în modernizarea cladirilor. “Am discutat cu primarul Cracoviei, cu arhitecţi, despre modalitatea în care ei şi-au conservat şi renovat centrul istoric, despre posibilităţile de colaborare dintre noi şi ei, pe această temă şi nu numai. Vrem ca Centrul istoric al Craiovei să devină un nucleu turistic de maximă atracţie pentru turişti şi nu numai, să fie o importantă sursă de venit pentru comercianţii din zonă, în special şi pentru oraş, în general. Prin intervenţia noastră, zona va deveni mult mai atractivă atât pentru locuitori cât şi pentru vizitatori şi va facilita dezvoltarea suplimentară a magazinelor specializate, restaurantelor, cafenelelor, turism, divertisment şi a altor activităţi economice. Se vor crea numeroase locuri de muncă atât pe timpul execuţiei lucrărilor cât şi după terminarea acestora; se va dezvolta turismul Vom exploata la maximum punctele de interes şi atracţie din zonă, integrând întreaga arie – Lipscani, Mihail Kogălniceanu – Nicolaescu Plopşor – Arieș – Eugeniu Carada – România Muncitoare – Alexandru Ioan Cuza – Calea Unirii – Piata Mihai Viteazul – într-un circuit care să dea notorietate centrului Craiovei’, a declarat Antonie Solomon, primarul municipiului Craiova. Lucrările din zona centrului istoric vor consta în amenajarea a 13 esplanade pietonale, amenajarea a 4 piațete publice, reamenajarea unui bazar existent în această zonă, realizarea unui iluminat decorativ al clădirilor, reamenajarea spațiilor verzi, amplasarea de mobilier urban adecvat unei zone istorice, înlocuirea rețelei de utilități pe 13 străzi. Aici se vor desfăşura manifestări culturale sau evenimente nonconformiste, de tipul teatrului medieval de stradă, circului, concerte de muzică veche, expoziţii ale diverșilor meşteşugari, manifestări care să promoveze identitatea culturală a municipiului Craiova.

Primăria premiată în cadrul târgului „Împreună Reconstruim România”

Primaria Municipiului Craiova a fost premiată pentru merite deosebite în dezvoltarea locală, trofeu oferit în cadrul GALEI PREMIILOR REGIO,  pe data de 23 mai 2012 in cadrul târgului internaţional de investiţii ÎMPREUNĂ RECONSTRUIM ROMÂNIA. Evenimentul a fost organizat de Avangarde PR Agency în parteneriat cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Unitatea Centrala pentru Coordonarea Parteneriatului Public Privat. Actiunea  a  reunit  expozanţi  din  mediul  de   afaceri  din întreaga lume, confederatii şi  federaţii patronale, companii interesate să participe la relansarea economica a Romaniei şi la crearea a noi locuri de munca in economia reala  a Romaniei prin  accesarea  fondurilor  europene,  prin  identificarea  de  noi parteneriate   de   afaceri,   precum   şi   prin   utilizarea   noului instrument   al parteneriatului public-privat; reprezentanţi ai autorităţilor  centrale,  ministere  şi  agenţii  cu   atribuţii  în impulsionarea  absorbţiei  fondurilor   europene  şi  în  stabilirea direcţiilor   strategice   de   dezvoltare   economică   şi   socială; reprezentanţi ai administraţiei locale din România, primari  din  România  –  preocupaţi  de  dezvoltarea  durabilă  a comunităţilor pe care  le  reprezintă şi mai ales de identificarea unor  surse de finanţare pentru proiectele proprii de  dezvoltare economică şi socială; reprezentanţi ai băncilor din România, instituţii care finanţează şi cofinanţează proiecte de reconstrucţie propuse   de    mediul de afaceri şi administraţia locală; confederaţii şi federaţii sindicale reprezentative,  naţionale şi internaţionale, interesate de evoluţia de pe piaţă muncii din România de identificarea creşterii numărului locurilor de muncă.


Antonie Solomon, primarul municipiului Craiova:

„Campania electorală a debutat murdar, continuă şi cel probabil se va sfârşi la fel. ştiam că niciunul dintre contracandidaţii mei nu au alte argumente decât atacuri murdare, de multe ori abjecte, adresate mie sau de multe ori chiar oraşului. Iar acest lucru mă doare cel mai tare, să fie atacat acest oraş. Eu am suportat multe și încă mai suport, deşi familia mea are de suferit din această cauză, dar nu pot suporta ca acest oraş să fie folosit în scop electoral. Craiova are nevoie de stabilitate şi de modernizare continuă, nu are nevoie de fel de fel de vizitatori care să-ţi dea cu părerea despre ceea ce nu cunosc. Trist este că aceste personaje vin să susțină candidaţi care la rândul lor şi-au adus aminte abia acum de Craiova;  candidaţi care până acum au ocupat funcţii publice, fără să se remarce prin altceva decât prin strigături în piaţa publică, ori prin asumarea unor proiecte care nu le aparţineau. Craiovenii nu se mai lasă însă păcăliţi ala uşor, ei ştiu să distingă între fapte şi promisiuni! Iar asta se va vedea pe 10 iunie, când vor merge în cabina de vot şi se vor gândi unde să pună ştampila. Vor avea de ales, între un om care a dovedit că mişcă oraşul din loc şi un om care vine doar cu proiecte pe calculator, ori un om care a lăsat oraşul în mizerie timp de un an şi jumătate!”

 

Sursa: cvlpress.ro



5 COMENTARII

  1. #1
    Rocker
    Data de inscriere
     10-05-2010
    Locatie
     St. Mesmin
    Mesaje
    665

    Evident ca este atipc. Cati primari ce au „vizitat”, cu acte in regula, puscaria exista in Romania?
    Se lauda ca modernizeaza strazi. Si nu numai el.
    Dar nu l-am auzit, nici pe el (in primul rand pe el, ca este primar in functie) de existenta vreunui proiect privind magistrala de fibra optica a orasului. Probabil viitoarele campanii electorale vor avea nevoie de noi promisiuni.
    Va scapa oare, acest viitor cel mai frumos oras din Romania, de paienjenisul de fibra optica ce sufoca orasul?

    "Nu A®nA£elegi un lucru pe deplin decA¢t dacAƒ poA£i sAƒ i-l explici bunicii." <Albert Einstein>
  2. #2
    Afacerist
    Data de inscriere
     08-10-2010
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    1030
    Citat Mesaj initiat de Imhotep
    Evident ca este atipc. Cati primari ce au „vizitat”, cu acte in regula, puscaria exista in Romania?
    Se lauda ca modernizeaza strazi. Si nu numai el.
    Dar nu l-am auzit, nici pe el (in primul rand pe el, ca este primar in functie) de existenta vreunui proiect privind magistrala de fibra optica a orasului. Probabil viitoarele campanii electorale vor avea nevoie de noi promisiuni.
    Va scapa oare, acest viitor cel mai frumos oras din Romania, de paienjenisul de fibra optica ce sufoca orasul?

    Asta te incurca pe tine in orasul asta ? Asta e principala prioritate a orasului acum ?
    Cu ce te incurca pe tine „paienjenisul” de fibra optica cand mergi pe strada.. ? Sa fim seriosi acum si sa gandim un pic rational.

    Bine ca n`ai zis ca trebuie sa revopseasca iar trecerile de pietoni si dungile ce separa benzile de circulatie

    Ready for business ? Ok, let's make some
  3. #3
    Rocker
    Data de inscriere
     10-05-2010
    Locatie
     St. Mesmin
    Mesaje
    670

    Ti-e teama ca nu o sa le revopseasca?
    .
    Daca tu esti cel ce gandeste rational, este evident ca eu nu gandesc rational. Totul este din ce punct de vedere privesti lucrurile.
    Si, probabil, ceea ce ma incurca pe mine nu te incurca pe tine. Si invers. Ca doar nu suntem gemeni.
    E foarte greu, daca nu chiar imposibil, pentru edilii nostrii sa gandeasca un lucru cu inceput si sfarsit.
    Asfaltam o strada si apoi ne gandim de ce trebuie sa o spargem: apa, gaze, curent, canalizare, telefoane.
    Si uite asa, vor avea apa ca sa bata in piua in fiecare campanie electorala; iar noi vom pune botul ca avem alesi pe cei mai harnici oameni.
    Toata lumea se lauda ca asflateaza, dar nimeni nu garanteaza cu scaunul ca acel asfalt nu va fi „arat” in perioada lui de garantie de tot felul de alte lucrari.

    "Nu A®nA£elegi un lucru pe deplin decA¢t dacAƒ poA£i sAƒ i-l explici bunicii." <Albert Einstein>
  4. #4
    0-day Member
    Data de inscriere
     29-09-2011
    Mesaje
    5

    domnule Solomon dar la jilava nu vrei matale sa faci cel mai frumos penitenciar? BAAAA LASA DRACULUI TURISMUL SI FINTINI URLATOARE SI STRANDURI ADU INVESTITORI SI CREEAZA LOCURI DE MUNCA ,ATRAGE FONDURI EUROPENE ,REZOLVA PROBLEMA CIINILOR COMUNITARI SI CLANURILOR INTERLOPE ,CREEAZA LOCUINTE PENTRU TINERI SI MULTE ALTELE CRAIOVENILOR NU LE TREBUIE TURISM, SIRBE CU ENCEANU ,NICULINA SI PETRICA SI PLIMBARI IN PARCURI CU BURTA GOALA EST DEPASIT DE SITUATIE LASANE

  5. #5
    Senior Member
    Data de inscriere
     26-03-2010
    Mesaje
    951

    „Pe lângă aceste calităţi de bun manager, primarul Solomon este un oltean adevărat care iubeşte Craiova şi craiovenii şi care nu se rezumă doar la vorbe, aşa cum o fac alţii, ci o demonstrează prin fapte şi acestea nu sunt puţine”…..asta e sarcasm fin sau articolul era pt 1 aprilie ? Cum sa voteze o persoana (normala nu handicapata mintal ) pe un candidat care i spune ca el isi propune sa faca orasul cel mai frumos din tara in timp ce la somaj si la investitii suntem pe ultimele locuri din tara ? Poate nu vad raspunsul din cauza diferentei de etnie in fine …

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.