Informare privind activitatile desfasurate de Institutia Prefectului- Judetul Dolj, pentru organizarea alegerilor...

Informare privind activitatile desfasurate de Institutia Prefectului- Judetul Dolj, pentru organizarea alegerilor locale din 2012

370
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Privind activitatile desfasurate de Institutia Prefectului- Judetul Dolj, pentru organizarea alegerilor locale din 2012

 

– Procesul de tiparire a celor 2.633.089 buletine de vot a fost finalizat. Buletinele de vot sunt depozitate sub paza. Buletinele de vot vor fi predate primarilor si presedintilor de circumscriptii electorale in zilele de 8 si 9 iunie.

 

– Listele cu juristi si alte persoane pentru desemnarea presedintilor si loctiitorilor birourilor electorale ale sectiilor de votare au fost depuse la Prefectura Judetului Dolj. Acestia vor fi desemnati in urma unei trageri la sorti care va fi organizata pana la 31 mai.

 

 

– In cel mai scurt timp vor fi preluate stampilele cu mentiunea “votat” de la Bucuresti, timbrele autocolante de la Ramnicu Valcea si brosurile privind ghidul de desfasurare a alegerilor locale. Au fost achizitionate toate materialele necesare votarii, urmeaza repartizarea lor pe sectii.

 

– Primarii au primit deja listele electorale permanente de la Biroul de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenta Persoanelor Dolj. Numarul alegatorilor cu drept de vot este de 589.614.

 

– Au fost transmise adrese catre diverse institutii pentru asigurarea asistentei medicale pe toata durata votarii, pentru punerea la dispozitie a salilor de curs in vederea amenajarii sectiilor de votare, dar si pentru asigurarea unui grup electrogen la statia de prelucrare a datelor de pe langa biroul electoral de circumscriptie judetean. Acesta va fi amplasat si instalat pe 8 iunie.

 

– In perioada 5-8 iunie vor fi verificate toate sectiile de votare organizate in judetul Dolj.

 

– Au fost transmise instiintari primariilor care nu si-au prevazut in bugetele locale sume pentru organizarea alegerilor locale si plata indemnizatiilor persoanelor care fac parte din birourile electorale de circumscripție și pentru membrii comisiilor electorale, sa identifice surse de plata. Primarii sunt obligati, sa asigure aceste plati, prin Hotararea de Guvern 142/ 2012, privind cheltuielile necesare pentru pregatirea, organizarea si desfasurarea alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale din anul 2012 (publicata in Monitorul Oficial nr. 170 din 15 martie 2012).



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.