LIVETEXT VIDEO / Peste 500 de protestatari în centrul Craiovei. Pe un...

LIVETEXT VIDEO / Peste 500 de protestatari în centrul Craiovei. Pe un banner scrie: „Noi cu mândria, voi cu hoţia“

959
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, filiala 1 Craiova, împreună cu Asociaţia Proconcordia organizează astăzi, între orele 15:00-20:00, o mişcare de protest şi un marş. Lor li se vor alătura mai multe categorii de persoane: pensionari, suporteri, studenţi şi oameni politici din opoziţie.

Ora 16.30 Un lider al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, filiala 1 Craiova, face apel la jandarmi să respecte jurământul militar şi să utilizeze calitatea pe care o au pentru apărarea democraţiei, fără să facă exces de zel. În continuare, se strigă: „Jos Băsescu“, „Jos dictatura“ şi „Veniţi cu noi“.

Ora 16.15 Învăţătoarea Cristiana Anghel, emblemă a protestului naţional, îşi exprimă dispreţul faţă de conducerea actuală, care a ucis spiritul şi speranţa acestui popor şi militează pentru susţinerea social-liberarilor. „USL este singura formaţiune politică viabila, în momentul de faţă, pentru a prealua puterea. Condiţia este să i se acorde şase luni de graţie pentru îndreptarea tuturor legilor greşite“, a spus Cristiana Anghel.

Ora 16.00 Se scandează: „Unitate, unitate“, „Cultură, nu dictatură“ şi „Ăsta e poporul, jos cu dictatorul“. Unul din liderii prezenţi şi-a exprimat dorinţa ca Piaţa „Mihai Viteazu“, din centrul oraşului, să devină liberă, un loc permanent de manifestare publică.

Ora 15.45 Protestatarii au ajuns în Piaţa Prefecturii şi continuă scandările împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.

Ora 15.30 Coloana de manifestanţi se apropie de centrul oraşului. Se scandează: „Veniţi cu noi ca-n 22“ şi „Păcat de sângele vărsat“. La blocurile din centru s-au arborat mai multe steaguri tricolore.

Ora 15.15 Oamenii scandează „Jos Băsescu“, „Libertate“ şi au afişat un banner pe care scrie: „Ne cerem scuze că n-am murit în ’89“

Ora 15.00 Aproximativ 300 de protestatari s-au reunit la Club Electroputere şi se pregătesc să plece spre Piaţa Prefecturii.

Marşul va începe la ora 15.00, de la Cubul Electroputere Craiova, cu traseul Calea Bucureşti, Bulevardul A.I. Cuza şi Piaţa Mihai Viteazu, unde cetăţenii se vor opri pentru miting.

Principalele obiective pe care le are mişcarea vor fi: demisia preşedintelui Băsescu şi a actualului Guvern, convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru a forma un nou Guvern, în vederea organizării alegerilor anticipate, şi depolitizarea Curţii Constituţionale şi a celorlalte instituţii ale statului.

Rămâi pe jurnalulolteniei.ro pentru a vedea LIVE ce se întâmplă în centrul Craiovei.

Flaviu Dincă

flaviu.dinca@jurnalulolteniei.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.