Ion Prioteasa, la lansarea candidatului USL la Primaria Ostroveni

Ion Prioteasa, la lansarea candidatului USL la Primaria Ostroveni

999
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a participat, sâmbătă seară, la lansarea candidatului USL la Primăria Ostroveni, Gheorghe Oprescu, evenimentul, care a avut loc în Căminul Cultural din localitate, bucurându-se de prezenţa a câteva sute de persoane.
Cu acest prilej, locuitorii comunei Ostroveni i-au solicitat sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj şi candidat din partea USL la un nou mandat, Ion Prioteasa, pentru rezolvarea problemei legate de alimentarea cu apă a localităţii.

“Nu aş fi lipsit în niciun caz de la o întâlnire cu dumneavoastră şi cu domnul primar Gheorghe Oprescu. Ostroveniul este una dintre cele mai gospodărite localităţi din judeţul Dolj şi cu un primar care, dacă nu-l aveaţi, trebuia să-l importaţi de undeva. Împreună cu domnul primar am fost alături la multe proiecte pe care le-am dezvoltat pentru comuna dumneavoastră.
Am fost şapte ani în opoziţie. Nu am primit nimic. Guvernul PDL şi-a bătut joc de noi, şi-a bătut joc de acest judeţ. Singura noastră şansă a fost să ne gândim cum să luăm banii de la Uniunea Europeană. Aşa am ajuns să fim între primele judeţe din ţară la absorbţia de fonduri europene şi am atras 350 de milioane de euro.
Aceşti bani se văd în judeţul Dolj, se văd în drumuri, se văd în Aeroportul din Craiova, se văd în Spitalul de la Craiova, se văd în aceste clădiri de patrimoniu refăcute, se văd în foarte multe alte obiective şi se văd în fiecare localitate.

Noi nu uităm şi nici dumneavoastră nu trebuie să uitaţi că primarul şi consiliul local nu a primit un ban de trei ani de zile pentru proiectul de alimentare cu apă. Cum să laşi o localitate ca Ostroveniul cu o lucrare începută şi să spui că nu-i mai dai niciun ban şi-i dai în altă parte?! Păi noi nu suntem tot în România? Sau este o Românie a lor şi una a noastră?
Ne-a ajutat însă Dumnezeu poate mai devreme decât ne aşteptam şi a venit un nou Guvern. Cu prim-ministrul Victor Ponta sus, cu mine la judeţ şi cu primarul Oprescu suntem trei oameni care ne putem da mâna ca să urnim acest proiect al alimentării cu apă, care zace de ani de zile prin grija PDL.
Este foarte important să ieşiţi la vot şi să nu vă culcaţi pe ideea că oricum iese primar Gheorghe Oprescu şi preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj Ion Prioteasa. Nu lăsaţi ziua de 10 iunie să treacă fără să votaţi.

Ştiu că mulţi dintre dumneavoastră aveţi rude la Bechet şi la Craiova. De aceea vă rog să le vorbiţi să se ducă la vot şi să îi aleagă pentru funcţiile de primar pe Ionele Gheorghe, respectiv Lia Olguţa Vasilescu. La Craiova, lupta este foarte strânsă iar colega noastră este într-o poziţie bună, foarte aproape de a învinge. Aşa că cei pe care îi aveţi la Craiova, daţi-le un semnal să vină aproape de noi”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj şi candidat din partea USL la un nou mandat, Ion Prioteasa.
La rândul său, primarul comunei Ostroveni şi candidat din partea USL la un nou mandat, Gheorghe Oprescu, a afirmat că, în ciuda crizei economice şi a lipsei de fonduri alocate de la Guvern, administraţia locală a reuşit să ducă la bun sfârşit câteva proiecte, un rol important în implementarea acestora avându-l Consiliul Judeţean Dolj şi preşedintele Ion Prioteasa.
“Au trecut patru ani de la alegerile din 2008. Au trecut 16 ani de când sunt primarul comunei. Vă mulţumesc că în toţi aceşti ani aţi fost alături de mine. În această perioadă comuna Ostroveni nu a rămas pe loc. Am încercat să ne dezvoltăm, să ţinem pasul cu celelalte localităţi. Nu suntem o comună bogată, dar am ştiut să folosim la maxim sumele pe care le-am avut la dispoziţie.
Am încercat să îmbunătăţim calitatea drumurilor din comună şi eu cred că acest lucru se vede. Am pietruit, am asfaltat multe drumuri. În această perioadă o atenţie deosebită am dat-o învăţământului, în acest sens am reabilitat şcoala cu clasele I – VIII din Ostoveni, am dotat laboratoarele unităţii, am reparat cele patru grădiniţe ale comunei.
În ceea ce priveşte sănătatea am renovat şi dotat cabinetele medicale de la Lişteava şi Ostroveni pentru ca medicii să-şi desfăşoare activitatea în condiţii bune.
Din lipsă de fonduri nu s-a putut realiza proiectul alimentării cu apă în Ostroveni, pentru că nu am primit bani de la Guvern. De altfel, în această perioadă nu am primit niciun ban de la Bucureşti pentru proiectele pe care le-am avut.

Eu sper ca pentru a finaliza proiectele pe care le avem pentru comuna Ostroveni să ne daţi votul în continuare atât mie, cât şi echipei de consilieri cu care vin în faţa dumneavoastră. Numai în acest fel vom putea fi siguri că vom finaliza proiectele pe care le avem.
În această perioadă grea, singura instituţie care ne-a ajutat a fost Consiliul Judeţean Dolj, prin domnul Ion Prioteasa, care, din puţinul pe care l-a avut, ne-a dat 27 de miliarde de lei vechi. Pentru acest lucru vă cer să mergem alături de preşedintele nostru, alături de domnul Ion Prioteasa. Domnul preşedinte este prietenul comunei noastre. În aceşti ultimi şapte ani, fără sprijinul dânsului, nu puteam realiza ce s-a făcut în această comună”, a afirmat primarul comunei Ostroveni şi candidat din partea USL la un nou mandat, Gheorghe Oprescu.
Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj şi candidat din partea USL pentru un nou mandat, Ion Prioteasa, a fost însoţit în comuna Ostroveni de vicepreşedintele PSD Cristinel Iovan.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.