Cota de inundaţie atinsă pe Olteţ

Cota de inundaţie atinsă pe Olteţ

268
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Insitutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a apelor a informat ISU Olt că în perioada 28.05.2012, ora 10.00-29.05.2012, ora 16.00, se instituie „Cod Galben” pe afluenţii râurilor Olt şi Vedea, printre judeţele afectate aflându-se şi judeţul Olt.

Fenomenele vizate în această perioadă sunt scurgeri importante de pe versanţi, torenţi, pâraie şi râuri necadastrate şi creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie. Avertizarea hidrologica a fost trimisă către toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor din judeţ.

Tot în această dimineaţă, Sitemul de Gospodărire a Apelor Olt, a trimis o avertizare hidrologică în care se preciza că la ora 09.00, pe râul Olteţ, în judeţul Vâlcea, s-a atins cota de inundaţie, putând fi afectate de creşterea nivelului Olteţului şi localităţile din judeţul Olt: Balş, Iancu Jianu, Morunglav, Călui, Oboga şi Bobiceşti. Avertizarea a fost trimisă către C.L.S.U. ale localităţilor menţionate, urmând ca situaţia să fie monitorizată permanent de SGA Olt, ISU Olt şi Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.