Marinica si Stoica in vizita la MAT SA Craiova

Marinica si Stoica in vizita la MAT SA Craiova

435
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Viceprimarul Mărinică Dincă, candidatul PDL la funcția de primar al Craiovei, și Ștefan Stoica, candidatul PDL la funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj, s-au întâlnit astăzi, 28 mai 2012, cu angajați și membri din conducerea MAT SA Craiova.

Viceprimarul Dincă le-a vorbit angajaților de la fabrica din Bănie, unicul producător de tractoare 100% românești din țară, despre modul în care un mediu de afaceri sănătos poate influența în mod pozitiv fondurile care se strâng la bugetul local.

“Aș fi putut să vin în fața dumneavoastră să vă vorbesc de drumuri, de parcări, de apă și canalizare, dar adevărul este că toate aceste lucruri se fac numai dacă la bugetul local se strâng banii necesari, iar acest lucru se întâmplă dacă există locuri de muncă, dacă există investitori puternici care să contribuie la bugetul local. Anul acesta atât firmele din Craiova cât și noi, locuitorii Craiovei, am plătit mai puțin cu 5% la impozitul pe clădire și teren și am constatat că, deși impozitele au fost mai mici, s-au adunat cu 2,4 milioane de lei mai mult la bugetul local și asta pentru că oamenii s-au dus în număr mai mare să plătească. Totul se leagă în administrația locală și totul pleacă de la investitori și locuri de muncă. De aceea, am propus ca firmele care investesc peste 100.000 de euro în producție sau IT să fie scutite de impozitul pe teren și clădire pe o perioadă de patru ani. Investitorilor care au venit până acum în Craiova li s-a spus de fiecare data că trebuie să plece din Craiova pentru că nu există teren. În perioada de un an și jumătate, cât am fost primar, am mers alături de furnizorii Ford pe platform industrial a orașului pentru a identifica oportunități în acest sens și rezultatul a fost că șapte din cei nouă furnizori au rămas în Craiova”, le-a spus viceprimarul Dincă angajaților MAT SA.

Ștefan Stoica, candidatul PDL la funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj, a spus că în momentul de față  Primăria Craiova și Consiliul Județean Dolj nu sprijină industria locală, așa cum se întâmplă în orice țară civilizată din lume. “Peste tot, administrațiile locale ajută industria locală, fie că este vorba despre autoturisme sau de tractoare. La noi nu s-a întâmplat așa. Consiliul județean are obligația de a colabora cu toate cele 111 unități administrative din Dolj pentru a dezvolta proiecte comune și avem deja multe oportunități în acest sens. Una dintre ele este Parcul Industrial Craiova și cele peste 200 de hectare de teren pe care consiliul județean le-a preluat și le are în proprietate, acolo unde putem aduce investitorii”, a spus consilierul județean Ștefan Stoica.

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     27-04-2008
    Mesaje
    4323

    Oare Solomon se va duce ?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.