Prefectul Judetului Dolj, Elena Costea a inspectat marti, 28.05.2012, zonele afectate de...

Prefectul Judetului Dolj, Elena Costea a inspectat marti, 28.05.2012, zonele afectate de precipitatiile abundente cazute in ultimele zile.

333
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Este vorba de D.J. 605 A unde, in zona Filiasi- Fratostita, carosabilul a fost distrus intre km 1 si km 2. S-a intervenit cu utilaje: vola, greder si buldoescavator, au fost aduse 5 camioane cu balast si pietris pentru amenajarea caii de acces. Circulatia a fost reluata. Deasemenea in zona Filiasi – Fratostita au fost inundate circa 50 de hectare de teren arabil si 20 de hectare de pasune.

 

In satul Bilta s-a produs o alunecare de teren care a angrenat un stalp de joasa tensiune si gardul unui cetatean. Echipele de interventie au remediat problema.

 

In comuna Farcas, pe D.C. 119, paraul Plosca a acoperit un pod la

la km 0,650, iar puntea pietonala de la km 5,680, care face legatura intre satele Golumbu si Golumbelu, a fost distrusa. Deasemenea 60 de hectare de teren arabil au fost inundate.

 

In comuna Predesti, paraul Raznic a iesit din matca inundand 200 de hectare de teren agricol si izlazul comunal.

 

In Craiova echipajele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Oltenia” al judetului Dolj au intervenit cu trei motopompe speciale, pe strazile Odesa, Ecoului si Targului, pentru a scoate apa din sapte gospodarii. Compania de Apa Oltenia a intervenit cu vidanje pe cele trei strazi.

 

Si circulatia feroviara a fost afectata, in aceasta dimineata, in zona Filiasi, unde trenurile au avut intazieri de aproximativ 60 de minute, dupa ce calea ferata a fost acoperita de apa pe o distanta de 100 de metri. Circulatia trenurilor a fost reluata la scurt timp, fiind instituite restrictii de viteza in zona Filiasi- Tantareni

 

 

Institutia Prefectului- Judetul Dolj a dispus instituirea serviciului de permanenta si monitorizarea evolutiei fenomenelor meteorologice, precum si a debitelor pe cursurile de apa.

 

In prezent situatia se afla sub control, autoritatile fiind pregatite sa intervina in cazuri de urgenta.

 

Mentionam ca se mentine CODUL GALBEN pe raul Jiu, in judetul Dolj, instituit de Administratia Nationala “Apele Romane”.  Avertizarea este valabila pana la data de 29.05.2012 la ora 16:00.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.