2.800 de vâlceni sunt izolaţi după surparea unui drum

2.800 de vâlceni sunt izolaţi după surparea unui drum

244
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mii de oameni din comuna vâlceană Muereasca sunt izolaţi, după ce drumul ocolitor a fost înghiţit de apele pârâului cu acelaşi nume.  

Pârâul Muereasca s-a umflat în urma ploilor din ultimele zile şi apele învolburate au luat în noaptea de duminică spre luni drumul ocolitor care lega localitatea de judeţul Vâlcea. Ruta ocolitoare, a DJ 658, a fost amenajată în 2011, pe o distanţă de aproximativ 100 de metri, după ce s-au demarat lucrările de reparaţie la un pod care trece peste pârâu. Podul a fost afectat de ape în 2009. Reabilitarea lui costă peste opt milioane de lei. Podul nu este gata şi nu se poate circula pe el şi 2.800 de oameni sunt izolaţi, în momentul de faţă. Copiii nu au cum să ajungă la şcoală, iar oamenii la muncă. „Şcolile sunt închise pentru că nu se poate trece nici cu piciorul. Nici magazinele din zonă nu pot fi aprovizionate. În caz de urgenţă nu se poate intervenii cu ambulanţa, ori pompierii pentru că maşinile nu au pe unde să treacă”, a declarat Ion Ungureanu, primarul comunei Muereasca. Autorităţile monitorizează localităţiile din judeţ predispuse  la alunecări de teren.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.