500 de șomeri își pot găsi un loc de muncă prin proiectul...

500 de șomeri își pot găsi un loc de muncă prin proiectul „Servicii Integrate pentru Ocupare”

325
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Proiectul „Servicii Integrate pentru Ocupare”, derulat de Asociaţia Vasiliada, își propune ca 500 de şomeri să beneficieze de mai multe servicii, printre care consiliere psihologică, servicii de orientare profesională şi mediere pentru a-și găsirii unui loc de muncă.

 

Proiectul se desfăşoară în 20 de localităţi şi oraşe din două judeţe. În Dolj, proiectul este aplicat în orașele Craiova şi Băileşti, în localităţile Predeşti, Lipovu, Amărăştii de Jos, Bechet, Cârna, Bârca, Malu Mare şi Afumaţi, iar în Gorj are loc în Târgu Jiu, Târgu Cărbuneşti, Rovinari, Bumbeşti – Jiu, Arcani, Turceni, Ţicleni, Mătăsari, Drăgoteşti şi Albeni.

Cursurile de calificare sunt: operator introducere, validare şi prelucare date, tehnician în hotelărie, mediator social şi îngrijitor bătrâni. „Proiectul se desfăşoară cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. În cadrul acestuia, 370 de persoane au beneficiat de serviciile integrate ale acestui proiect. Dintre acestea, 60 de persoane au fost calificate ca mediatori sociali şi îngrijitori bătrâni la domiciliu, în timp ce 80 de persoane urmează la acest moment cursuri de calificare în alte două meserii care au căutare pe piaţa muncii: tehnician în hotelarie şi operator introducere validare date”, a declarat Sorin Boboc, asistent manager de proiect.

Programele se adresează persoanelor inactive, şomerilor tineri, şomerilor de lungă durată tineri, şomerilor cu vârste peste 45 de ani, precum şi somerilor de lungă durată.

Proiectul a început în 2011 și se va finaliza la sfârșitul acestui ani, iar până acum 400 de persoane din Dolj și Gorj au beneficiat de acesta. Ele sunt autorizate de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor, absolvenţii primind certificate elaborate de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Proiectul “Servicii Integrate pentru Ocupare” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Diana Zamfir

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.