Olguta Vasilescu: Situaţia financiară a regiilor Craiovei este catastrofală, iar datoriile reale...

Olguta Vasilescu: Situaţia financiară a regiilor Craiovei este catastrofală, iar datoriile reale nu le-au fost aduse la cunoştinţă nici măcar consilierilor

366
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În şedinţa de azi a Consiliului Local Craiova trebuia să se aprobe situaţiile financiare anuale ale regiilor Craiovei.

O parte dintre directorii de regii nici măcar nu s-au prezentat în faţa consilierilor locali pentru a da explicaţii, mai ales că s-au ascuns sume de bani în conturi din afara bilanţului, pentru ca ele să nu fie raportate în situaţiile financiare semestriale, să nu poată fi identificate cu uşurinţă şi, ca urmare, să mascheze pierderile uriaşe pe care le-ar fi evidenţiat înregistrarea corectă a acestor sume. De exemplu, Regia de Termoficare are 215.000.000 lei (adică 2.150 miliarde) datorii către furnizori, în special către CET şi 125.000.000 lei (adică 1.250 miliarde) de încasat de la clienţi. Cu alte cuvinte, Regia de Termoficare a reuşit să aibă  „pierderi” cam cât toată populaţia Craiovei la un loc.

De asemenea, Florentin Tudor, consilier local PSD, a cerut explicaţii despre jaful înregistrat la RAT şi ascuns de ochii opiniei publice de actualul primar Antonie Solomon şi fostul director Marian Teodorescu.

Mai precis, este vorba despre achiziţia a 40 de autobuze BREDA MENARINI de către Primăria Craiovei, la un preţ de 6 ori mai mare decât cel real, printr-o firmă fantomă, off shore-ul AMERISCO CIPRU. Din verificările Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dolj a reieşit că documentele firmei respective sunt false şi că firma nu există în Cipru, dar a derulat afaceri cu Primăria Craiovei, sub semnătura primarului Antonie Solomon.

Candidatul USL la primăria Craiovei, d-na Lia Olguţa Vasilescu, a făcut, după şedinţa Consiliului Local, următoarele declaraţii: „Acum începem să ne explicăm de ce în Craiova nu există niciodată bani pentru canalizare, reabilitare termică sau orice alte lucrări strict necesare. Pentru că banul public se sifonează prin firme fantomă, pentru că regiile fac achiziţii de mii de miliarde, pentru că se fură. Mai grav este că, iarna viitoare, Regia de Termoficare poate da faliment, fără ca primarul sau directorii răspunzători de acest jaf să fie măcar întrebaţi de sănătate. E inadmisibil ca pierderile unei regii să fie mai mari decât datoria întregii populaţii la întreţinere. Solicit instituţiilor abilitate să efectueze, de urgenţă, un control la Termoficare şi la RAT, astfel încât vinovaţii să fie pedepsiţi. Trebuie să rentabilizăm urgent aceste regii, fiindcă populaţia nu trebuie să sufere, ci să beneficieze de servicii de calitate şi la preţul corect”.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.