Grădina Botanică va fi curăţată de studenţii craioveni

Grădina Botanică va fi curăţată de studenţii craioveni

421
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

60 de studenţi de la Universitatea din Craiova vor lucra de Ziua Copilului într-un scop nobil. Tinerii se vor mobiliza, începând cu ora 8:30, pentru a schimba piesagistica Grădinii Botanice “Alexandru Buia” din Craiova.

 

Mai exact, cei 30 de studenţi de la Facultatea de Horticultură, alături de alţi 30 de studenţi de la alte facultăţi din cadrul Universităţii vor curăţa spaţiile amenajate, vor vărui copacii, vor planta specii de flori şi arbori şi vor monta plăcuţe metalice inscripţionate cu denumirile specifice. Alături le vor fi cadrele didactice din cadrul Universităţii care nu doar îi vor supraveghea, ci vor munci cot la cot cu studenţii. Acţiunea care va debuta la data de 1 iunie va continua până la sfârşitul acestei luni. În toată această perioadă, studenţii vor participa la diferite acţiuni de înfrumuseţare a spaţiilor din cadrul Grădinii Botanice. Se aşteaptă ca în perioada imediat următoare, Grădina Botanică din Craiova să poată oferi vizitatorilor şi plante exotice, acestea fiind aşteptate să sosească de la alte grădini botanice din Europa. Nici aleile nu vor fi uitate. Locul asfaltului crăpat va fi luat de pietriş tasat, cu zgură deasupra, astfel încât să permită scurgerea apei. Toate aceaste investiţii sunt suportate de Universitatea din Craiova, iniţiatorul acestui proiect. Totodată, ambiţiosul proiect presupune şi achiziţionarea unui un observator astronomic, plasând Craiova astfel printre cele 5 oraşe din Europa care se vor mândri cu o reţea pentru observaţii astronomice prin radio telescop.  Costurile acestui proiect depăşesc cu mult însă fondurile Universităţii din Craiova. Deşi Primăria Craiova şi Prefectura Dolj şi-au anunţat sprijinul în aceast scop, instituţia de învăţământ inivită toţi craiovenii să participe, în funcţie de posibilităţi, la modernizarea singurei Grădini Botanice din oraş.
Conturile Universităţii din Craiova, deschise pentru donaţii ce vor fi utilizate în scopul reabilitării Grădinii Botanice „Alexandru Buia” sunt următoarele:
RO33TREZ291504601X000337 deschis la Trezoreria Craiova pentru lei;
RO18CECEDJ01C2CHF0955205 deschis la CEC pentru CHF                                            ,

RO58RNCB0134018453880002 deschis la BCR pentru USD
RO79RNCB0134018453880012 deschis la BCR pentru EURO

Sursa: http://ponturidespre.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.