PORŢI DESCHISE DE ZIUA INTERNAŢIONALĂ A COPIILOR

PORŢI DESCHISE DE ZIUA INTERNAŢIONALĂ A COPIILOR

306
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Astăzi, de ziua lor, poliţia doljeană şi-a deschis porţile pentru copiii din şcolile şi grădiniţele din judeţul nostru.

De ziua copiilor de pretutindeni, poliţiştii doljeni au fost gazde primitoare pentru copii de toate vârstele, de la grădiniţă până la liceu, care au fost invitaţi să viziteze sediul Inspectoratului nostru şi să facă cunoştiinţă cu poliţiştii şi cu munca lor.
Copiii au fost încântaţi să îl mângâie pe Gipsy, câinele poliţist, care după ce i-a lăsat să îl tragă de urechi şi să se joace cu el, le-a arătat că poate deveni şi foarte serios şi rău, atunci când a trebuit să prindă şi să imobilizeze un hoţ care a încercat să spargă o maşină. Iar atunci când un răufăcător l-a atacat pe prietenul său, poliţistul, Gipsy l-a pus imediat la pământ şi nu l-a lăsat să mişte până nu a fost încătuşat.
Apoi, copiii au văzut cum se iau amprentele şi cum se ridică o urmă papilară lăsată de un hoţ, după care au făcut cunoştinţă cu armele şi celelalte unelte din dotarea Serviciului de Intervenţie Rapidă.
Copiii au văzut apoi cum funţionează radarul de pe maşinile de la poliţia rutieră, au vizitat dispeceratul 112, unde li s-a explicat cât de important este să nu apeleze 112 fără a avea un motiv întemeiat sau din joacă.
La Serviciul Criminalistic, copiii au făcut cunoştinţă cu detectorul de minciuni şi câţiva dintre ei au fost conectaţi la aparat şi au constatat personal că orice minciună iese la iveală până la urmă.
În ultima parte a vizitei, copiii au fost la poligonul de tragere al Inspectoratului şi văzut cum funcţionează sistemul informatic care gestionează şedinţele de tragere.
Micii noştri oaspeţi au fost încântaţi de ce au văzut, au pus o mulţime de întrebări, au făcut o mulţime de fotografii şi pentru că au fost cuminţi, la plecare au primit dulciuri şi baloane de la poliţiştii doljeni.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.