Atenţie cum circulaţi pe drumurile publice

Atenţie cum circulaţi pe drumurile publice

263
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Având în vedere valorile ridicate de trafic preconizate pentru acest weekend prelungit, ocazionat de sărbătoarea de Rusalii, poliţiştii de la formaţiunile de poliţie rutieră din cadrul IPJ Dolj şi-au intensificat eforturile pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, pe toate drumurile naţionale, europene şi pe raza oraşelor şi municipiilor din judeţ.
S-a acordat o atenţie deosebită depistării şi atenţionării conducătorilor auto care circulă cu viteză mai mare decât cea legal admisă sau a celor care se angajează în depăşiri neregulamentare, nefiind însă, uitaţi nici pietonii care se angajează în traversarea străzilor prin locuri nemarcate şi fără să se asigure.
Cu ocazia acestor activităţi, în ultimele 48 de ore, poliţiştii doljeni au constatat 156 de abateri de natură contravenţională de la regimul circulaţiei pe drumurile publice, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare totală de 21.160 lei, au fost reţinute 27 de permise de conducere, din care 4 pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/h, 14 pentru neacordarea de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii pe marcajul pietonal şi 9 pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare.
Exemple: S. DORIN, 20 de ani, din Craiova a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Racoţeanu din oraşul Filiaşi cu viteza de 138 km/h. A fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 630 lei si i s-a reţinut permisul de conducere pe o perioada de 90 zile.
P.IONUŢ, 24 de ani, din Craiova, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Nicolae Titulescu din localitate şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor aflaţi în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, regulamentar. Acesta a fost sancţionat conform OUG 195/2002R şi, ca măsură complementară i s-a reţinut şi permisul de conducere pe o perioadă de 30 zile în vederea suspendării exercitării dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice.

Poliţiştii de la rutieră vor continua astfel de activităţi de prevenire pe toată durata minivacanţei de Rusalii, astfel încât să ne asigurăm că vom diminua la maxim numărul de evenimente rutiere nedorite în această perioadă.
Îi sfătuim pe această cale pe conducătorii auto să îşi plănuiască din timp şi cu atenţie drumul de întoarcere din locurile unde şi-au petrecut aceste zile de odihnă către locuinţele personale, astfel încât să evite pe cât posibil vârful de valori de trafic ce se preconizează a fi înregistrat în ziua de luni, 04 iunie a.c., între orele 18.00 – 22.00.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.