Ziua Mondială a Mediului

Ziua Mondială a Mediului

289
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Astăzi este Ziua Mondială a Mediului. Acesta este unul din principalele mijloace prin care Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) stimulează conştientizarea la nivel mondial a problemelor de mediu şi intensifică atenţia politică.

Tema anului 2012 pentru Ziua Mondială a Mediului este: ,,Economia Verde: Te include şi pe tine?” Evident, există două părţi ale acestui slogan, iar prima parte abordează subiectul Economiei verzi.

Programul de Mediu al Naţiunilor Unite defineşte Economia verde ca fiind acea economie care îmbunătăţeste atât capitalul uman şi bunăstarea socială, cât şi reducerea în mod semnificativ a riscurilor de mediu şi a deficitului ecologic. Întrebarea ‘’Te include şi pe tine?‘’ reprezintă cea de-a doua parte a temei care sugerează că totul este pentru tine!

Apa este unul din elementele fundamentale ale mediului, fără de care viaţa nu poate exista. În România, gospodărirea resurselor de apă este asigurată de Administraţia Naţională ,,Apele Române”, iar Ziua Mondială a Mediului este un prilej de a focaliza atenţia opiniei publice către necesitatea protejării acestora. Astfel, Administraţia Naţională ,,Apele Române” aplică strategia şi politica naţională în domeniul gospodăririi cantitative şi calitative a resurselor de apă, scop în care acţionează pentru cunoaşterea, conservarea, folosirea raţională şi protecţia resurselor de apă împotriva epuizării şi degradării, în vederea asigurării unei dezvoltări durabile, prevenirea efectelor distructive ale apelor, reconstrucţia ecologică a cursurilor de apă şi conservarea ecosistemelor acvatice şi a zonelor umede.

Implementarea acestor activităţi va avea ca rezultat asigurarea unui standard ridicat din punct de vedere al apelor pentru toţi cetăţenii României, având în vedere atât atingerea unei calităţi corespunzătoare, cât şi prevenirea efectelor negative cauzate de fenomenele extreme.

‘’În această zi de sărbătoare ne exprimăm speranţa ca activităţile noastre, ale gospodarilor de apă, desfăşurate atât pentru asigurarea unei cantităţi şi calităţi corespunzătoare a resurselor de apă, cât şi pentru prevenirea efectelor negative cauzate de fenomenele extreme, să conducă la îmbunătăţirea şi protecţia mediului înconjurător. De asemenea, urăm succes tuturor instituţiilor şi cetăţenilor implicaţi în protecţia mediului înconjurător şi nu uitaţi că mediul trebuie păstrat curat pentru noi şi generaţiile viitoare!’’, a relatat  dr.ing. Vasile Pintilie, director general A.N. ,,Apele Române”.

Mihai Craioveanu



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.