Activităţi de prevenire desfăşurate de poliţiştii rutieri

Activităţi de prevenire desfăşurate de poliţiştii rutieri

496
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În acest sfârşit de săptămână, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene şi Biroul Rutier au organizat şi executat o acţiune având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză
Totodată, poliţiştii rutieri au acţionat şi pentru conștientizarea acestora și a pasagerilor cu privire la importanța portului centurii de siguranță,
În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţişti au fost constatate 262 abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate sancţiuni în sumă totală de 37.330 lei în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 R.
Poliţiştii au aplicat 126 sancţiuni pentru viteză neregulamentară, 62 pentru neportul centurii de siguranţă şi 10 sancţiuni pentru folosirea telefonului mobil în timpul mersului.
De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce 10 permise şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Exemple:
• S.MARIO, 31 de ani, din Craiova a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe Calea Severinului având viteza de deplasare de 113 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă, totodată fiindu-i reţinut permisul în vederea suspendării pe o perioadă de 90 de zile.
• L.EMIL, 23 de ani, din Craiova, a condus un autoturism pe Calea Severinului din Craiova cu viteza de 107 km/h, viteză înregistrată cu aparatul radar . Cel în cauză a fost sancționat cu amendă în valoare de 630 lei conform OUG 195/2002-R, iar ca măsură administrativă i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 zile.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.