Cătălin Davidescu, candidatul PNL la Primăria Scorniceşti, jucăria mafiei liberale din Olt

Cătălin Davidescu, candidatul PNL la Primăria Scorniceşti, jucăria mafiei liberale din Olt

695
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Pentru ca cineva să-şi dea seama că în spatele lui Cătălin Davidescu este un mare grup de interese economico-financiare nu trebuie decât să parcurgă lista candidaţilor PNL care vor să ajungă în Consiliul Local Scorniceşti pentru următorii patru ani. Pe lângă acest efort, mai trebuie câteva amănunte despre fiecare în parte pe care le vom da noi. Mulţi dintre cei puşi pe locurile eligibile ale listei şi-au tras deja terenuri intravilane în oraş, mulţi dintre ei derulează afaceri care au nevoie de protecţie şi de „colaborare“ cu administraţia publică. Celor care şi-au sporit averea imobiliară le-a fost uşor s-o facă, pentru că au mai fost –şi sunt încă – membri ai consiliului local. Unii dintre ei au avut sau au încă probleme cu respectarea legii. Din clica liberală cu tentacule economice pe Scorniceşti nu lipseşte nici Florea Niculae, zis Florică Lumânăraru, consilier judeţean din partea PNL şi director la Căminul de Bătrâni Spineni. Să deschidem, aşadar, sacul.

Şmecherii, interese, sforării

Pe poziţia a doua pe lista candidaţilor liberali la Consiliul Local Scorniceşti, după Cătălin Davidescu, se găseşte afaceristul Ion Moisescu, patronul restaurantului Donald de la Jitaru, consilier local şi în mandatul care tocmai se încheie, preşedinte al PNL Scorniceşti. Una dintre petele trecutului şi prezentului său este căsoaia cu etaj pe care şi-a construit-o la Mărgineni. Să-i fie de bine, dar, crezându-se mare şi tare, a construit-o fără autorizaţie de construcţie. Pe când era şef la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA), o făcea pe neştiutorul în materie de exploatare a agregatelor minerale, domeniu în care, la vremea aceea, mafia balastierelor a înflorit. În afară de terenul pe care se află restaurantul de la Jitaru şi cel de pe lângă imobil, a mai cumpărat de la consiliul local, pe firma sa, SC Donald SRL, 809 metri pătraţi (mp) peste drum, pe marginea E65 DJ 574. Postul de consilier i-a priit, se vede treaba, foarte bine, aşa că mai vrea un mandat, dar nu oricum, ci cu un primar-marionetă, iar el să ţină măcar una dintre sforile păpuşii.

O altă sfoară ar dori-o liberalul Lucian Pandelică, patronul SC Olt Star SRL, şi el consilier local în acest mandat şi aflat pe poziţia a doua pe lista pentru următorul mandat. Şi el are o ditamai vilă cu etaj, dar pe teren nesigur, nu pentru că în zonă ar lua-o pământul la fugă, ci pentru că nu are documente de proprietate pe teren. Şi el a beneficiat, de asemenea, de bunăvoinţa consiliului local, care i-a concesionat 2.186 mp de teren în intravilanul satului Jitaru. Concesiunea s-a făcut pe firmă, aceeaşi firmă care s-a bucurat de susţinerea preşedintelui PNL Olt, Ioan Ciugulea, pentru a „prinde“ fel de fel de afaceri bune pe bani publici, precum cea de branşamente electrice la două blocuri noi de locuinţe din Scorniceşti. Lucrarea a „prins-o“ de la CEZ, dar banii au venit de la bugetul local. Asta e numai una, că mai sunt şi altele. Tot pe bani publici.

 

Aurel Neguţ, consilier local în exerciţiu şi aspirant la încă un mandat de pe poziţia a patra pe listă, s-a aflat şi el în graţiile consiliului local, care i-a vândut un teren 1.035 mp în intravilan. Cel mai probabil, în contractul de vânzare-cumpărare figurează firma de confecţii pe care acesta o deţine ca unic asociat, SC N. Valex SRL. Aceeaşi firmă are şi un contract de concesiune pentru 660 mp de teren intravilan, situat lângă stadionul oraşului.

 

Ion Cârstea vrea şi el un loc de consilier (mai ales că stă pe loc considerat eligibil), poate aşa îi înfloreşte şi lui afacerea pe care o administrează în satul Constantineşti, pe unde ar trebui să treacă mai des organele de control. De ce? Pentru că apropiaţii lui Cârstea spun că acesta execută în draci reparaţii auto fără documente. În plus, odată proprietatea acestuia era vecină cu terenul Şcolii Constantineşti. Între timp, cele două proprietăţi s-au contopit, după ce gardul despărţitor a dispărut. 

Să nu-l uităm pe responsabilul de zonă pe linie de partid, Florică Lumânăraru, pentru că şi el are interese, nu doar politice, ca la Scorniceşti să ajungă primar Cătălin Davidescu. Patron al SC Sesam SRL, Lumânăraru a cumpărat şi el un teren de 1.100 mp la Scorniceşti, şi nu de la vreo persoană fizică, ci tot de la consiliul local. De altminteri, acesta este cunoscut pentru manevrele imobiliare pe care le face, pentru cumpărarea şi înstrăinarea de imobile pe şestache, tranzacţii pe care nu se oboseşte să le mai declare, deşi legea îl obligă, mai ales că este ales local.

Tot acest grup mafiot năzuieşte la mai bine: ba să-şi extindă proprietăţile, ba să-şi racordeze afacerile la robinetele publice, ba să scape de belele născute din încălcarea legii. La oarecare distanţă stau la pândă rechinii partidului. Unul dintre ei este preşedintele PNL Slatina, Dănuţ Codan, un obişnuit al contractelor cu instituţii publice pe care le-a stors de bani ca pe- o lămâie. Liberalilor nu le-a fost greu să-l racoleze pe Cătălin Davidescu. Traseist politic consacrat (în 2004 a candidat din partea PRM, în 2008 – din partea PDL, prin 2009 îl găseam la UNPR), Davidescu a căzut repede la înţelegere cu liberalii: noi te ajutăm să ajungi primar, tu ai grijă de noi după aceea.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.