Un nou contract pentru Fabrica de Avioane de la Craiova

Un nou contract pentru Fabrica de Avioane de la Craiova

300
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Angajaţii Fabricii de Avioane de la Craiova vor avea din nou de lucru. Fabrica de Avioane a semnat un contract de 8,6 milioane de lei pentru repararea a două avioane.

Ministrul Corneliu Dobriţoiu, aflat într-o vizită la Fabrica de Avioane de la Craiova, a afirmat că a găsit banii necesari pentru a asigura costurile reparaţiei pentru două avioane. “Iniţial s-a semnat un contract-cadru, însă abia acum am identificat în buget sumele necesare acestui proiect şi imediat vom face şi finanţarea. Avem şase milioane de lei în momentul de faţă, însă valoarea totală a contractului pentru anul 2012 se ridică la 8,6 milioane de lei. Banii ne ajung pentru repararea celor două aeronave”, a spus Corneliu Dobriţoiu.

Cea mai mare parte a banilor vor fi folosiţi pentru plătirea angajaţilor conform spuselor liderului de sindicat al Fabricii de Avioane, Victor Peţa. “Angajaţii au primit banii pe luna iunie a anului 2011 abia acum şi trebuie să mai recupereze banii pe ultimele luni, adică din iunie 2011 şi până în iunie 2012, în perioada următoare. Când vor intra banii de la MApN, o parte semnificativă va merge la salariaţi”, a declarat Victor Peţa.

Fabrica a fost scoasă la privatizare de mai multe ori, însă negocierile nu au mers bine si astfel acţionarul majoritar a rămas în continuare statul român. În present la Fabrica de Avioane din Craiova mai sunt 296 de angajaţi, numărul acestora scăzând constant după 1990, când uzina avea peste 4.700 de salariaţi.

Mihai Craioveanu



1 COMENTARIU

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     08-02-2012
    Mesaje
    35

    Un lucru care ma bucura! Pacat ca sunt multe alte fabrici din Romania care si-au inchis portile iar angajatii s-au vazut nevoiti sa se reprofileze.

    LaptopNews - totul despre portabile

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.