La Dăbuleni se pune preț pe sănătate

La Dăbuleni se pune preț pe sănătate

748
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Scăpat de la desfinţare, Spitalul Orăşenesc “Aşezămintele Brâncoveneşti” din Dăbuleni, care deserveşte aproximativ 75.000 de pacienţi, a beneficiat de lucrări de reabilitare şi modernizare, pentru care Consiliul Judeţean Dolj a alocat suma de 1.200.000 de euro. Unitatea medicală din oraşul Dăbuleni a fost dotat cu 80 de paturi şi beneficiază de o secţie de medicină internă, o secţie de boli infecţioase, un compartiment de obstetrică ginecologie, un compartiment pentru nou născuţi, compartiment pentru pediatrie, compartiment de chirurgie generală, compartiment ATI, săli de operaţie, dispensar TBC, centru de sănătate mintală, laborator de analize medicale şi laborator de radiologie şi imagistcă medicală, iar astăzi panglica inagurală a fost tăiată.

 

“Suntem la Dăbuleni, într-un loc care ne este foarte drag şi pentru care ne-am bătut, care a rezistat la toate presiunile din această perioadă în care au dispărut sute de spitale. Faţă de alţii, noi construim un spital nou, nu-l închidem. Am dorit să arătăm tuturor că a mai apărut ceva nou în judeţul Dolj, este vorba de o investiţie de peste 1.200.000 de euro. Noi am dorit să dăm startul şi să se poată lucra în această secţie pe care o inaugurăm astăzi şi căreia puteam să-i dăm drumul de mai mult timp, dar a trebuit să trecem de licitaţii şi tot ce trebuie pentru achiziţionarea de mobilier şi ustensile, iar acum suntem în sfârşit gata. Acest spital care rivalizează acum cu multe spitale, este dotat cu tot ce trebuie să aibă o unitate medicală şi deserveşte 75.000 de oameni din zonă. Ideea de a face acest spital a luat naştere în urma unei vizite aici, în timpul căreia am văzut că femeile gravide stăteau îngrămădite într-o secţie, atunci am zis că trebuie schimbat ceva. Aşa am creat şi locuri de muncă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

La rândul său, Mircea Geoană, senator de Dolj a felicitat autorităţile judeţene pentru investiţia făcută la Spitalul de la Dăbuleni. “Trecând prin Dăbuleni şi văzând oamenii, mai tineri sau mai bătrâni, m-am gândit cât de greu este pentru oamenii care trăiesc în oraşele mai mii sau în mediu rural din România. Sunt văduviţi de servicii publice de minimă calitate, cu sistem de sănătate şi de educaţie care în ultimii ani din păcate s-a degradat, şi cu o mulţime de cadre medicale care aleg să meargă în alte ţări pentru a-şi atinge un minim de decenţă profesională, familială, de venituri şi de respect. Între 2007 şi 2010, 16.100 de cadre medicale din România au ales să emigreze. Este o situaţie de un dramatism care implică măsuri energice la nivel local, judeţean şi guvernamental. Am fost alături de domnul preşedinte Ion Prioteasa şi domnul primar Nicolae Drăgoi, în încercarea de a sprijini acest oraş cu rezonanţă dincolo de graniţele judeţului Dolj. Dăbuleniul este un loc care de-a lungul istoriei şi-a clădit un renume la nivelul întregii naţiuni. Un oraş care a avut marele avantaj de a avea oameni gospodari, şi nu o spun din motive electorale, dar a fost un mare noroc că domnul Ion Prioteasa este preşedintele Consiliului Judeţean Dolj. Este un om serios, care ţine la treaba făcută şi la oameni, care cu modestie şi cu cinste a reuşit să drămuiască puţinii bani pe care judeţul i-a avut, acolo unde într-adevăr contează. Vreau să adresez un mesaj către cadrele medicale şi către conducerea de aici: aveţi astăzi condiţii mai bune din punct de vedere profesional şi material. Vreau să vă rog să aveţi aceeaşi dragoste şi pasiune faţă de oamenii din întreaga zonă. Vreau să le daţi oamenilor şansa de a avea acces la servicii medicale mai bune”, a spus Mircea Geoană.Primarul Orașului Dăbuleni, Nicolae Drăgoi, se mândrește cu unitatea medicală proaspăt reabilitată și modernizată și spune că multe spitale din Craiova nu sunt la fel de dotate. “Sunt mândru că sunt primarul oraşului Dăbuleni, mai ales că spitalul de aici nu s-a închis, aşa cum s-a întâmplat în alte părţi. Am primit sprijin atât de la domnul preşedinte Ion Prioteasa, cât şi de la domnul senator Mircea Geoană. Ne mândrim cu spitalul modern pe care îl avem aici, mai ales că unele spitale din Craiova chiar ne-au zis că nu au aparatură ca a noastră. Mai sunt multe de făcut, vrem să depăşim şi spitalul de Urgenţă din Craiova, am încredere în domnul Ion Prioteasa. De la Dăbuleni, pacienţii nu pleacă la Craiova decât în cazuri deosebite, problemele sunt rezolvate repede, iar oamenii nu mai cheltuie nici bani pe drum. Trebuie să credeţi în mine, şi să fiţi sigur că dacă mă alegeţi pentru încă un mandat voi fi alături de oamenii mei”, a afirmat primarul orașului Dăbuleni, Nicolae Drăgoi.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.