Rolul inovarii in crearea si dezvoltarea de noi afaceri

Rolul inovarii in crearea si dezvoltarea de noi afaceri

391
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa (ARTI) in parteneriat cu Muzeul Olteniei organizeaza luni, 11 iunie 2012, incepand cu ora 14.00, conferinta „Rolul inovarii in crearea si dezvoltarea de noi afaceri”. Lector va fi expertul american in inovare John Gongwer.

Cea mai cool miscare in afaceri?

FII INOVATIV!
INDRAZNESTE SA FII CEL MAI BUN!

“De ce poti sa vezi lucrurile mai clar cand visezi decat sa ti le imaginezi cand esti treaz?

Exista 3 tipuri de persoane: cei care vad. Cei care vad atunci cand li se arata. Cei care nu vad” (Leonardo da Vinci)

Absolventii cursurilor de formare profesionala din cadrul proiectul „Dezvoltarea inovatiei, creativitatii, responsabilitatii si sustenabilitatii antreprenoriatului strategic romanesc” au posibilitatea de a invata tainele inovarii in afaceri de la expertul american in domeniu John Gongwer.

John Gongwer va sustine, in perioada 11- 30 iunie, in cele 6 centre regionale de formare infiintate in cadrul proiectului „Dezvoltarea inovatiei, creativitatii, responsabilitatii si sustenabilitatii antreprenoriatului strategic romanesc”, conferinte pe tema inovatiei in afaceri, urmate de workshop-uri interactive. Evenimentele sunt programate a se desfasura la Craiova (11 iunie), Timisoara (15 iunie), Cluj-Napoca (18 iunie), Iasi (22 iunie), Brasov (25 iunie) si Constanta (29 iunie).

Va invitam sa participati la conferinta „Rolul inovarii in crearea si dezvoltarea de noi afaceri”, care va avea loc luni, 11 iunie, in sala de conferinte a Muzeului Olteniei, incepand cu ora 14.00.

John Gongwer are o experiență de douăzeci de ani în domeniu de consultanță de management dar și antreprenoriat în tehnologia informației în Washington, D.C. și Sillicon Valley. Deține diplome de studiu la Universitățile Oxford și Cambridge din Marea Britanie unde cercetarea acestuia s-a axat pe strategiile de inovare disruptivă prin utilizarea tehnologiilor digitale colaborative. Primul său contact cu România datează din anii 2000, când a infiintat și derulat un proiect de revitalizare comunitară în Valea Jiului (2000-2004). John a revenit în România în 2011 și lucrează în prezent cu CRIDL prin intermediul laboratului său de inovație, iCatalyst.

Proiectul strategic ID 63270 „Dezvoltarea inocatiei, creativitatii, responsabilitatii si sustenabilitatii antreprenoriatului strategic romanesc” este implementat de Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa in parteneriat cu Siveco Romania si Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat . Cofinantarea este asigurata de FONDUL SOCIAL EUROPEAN, prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 3: Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor, Domeniul Major de Intervenţie 3.1. – Promovarea culturii antreprenoriale. Proiectul este implementat pe o perioadă de 3 ani (ianuarie 2011 – decembrie 2013) și se desfășoară sub sloganul “Fii tânăr antreprenor pentru viitor!”

„Un astfel de proiect vine să sprijine viitorii antreprenori în demersul lor de a-şi construi o carieră, de a fundamenta informaţii pe care le-au dobândit până în prezent şi de a-şi obţine independenţa financiară într-un mod responsabil, orientat către schimbare, inovaţie şi creativitate. Formarea resurselor umane este o componentă esenţială spre care trebuie să ne orientăm eforturile în vederea obţinerii performanţei în toate domeniile, în special în dezvoltarea culturii antreprenoriale.” (Cristina Catană-Bucă, manager proiect).

Pentru informații suplimentare:

Responsabil PR,
Oana Baban
O745.532.752

ARTI
Asociaţia Română a Tinerilor cu Iniţiativă este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în 2003 cu misiunea de a implica tinerii din România în procesul de dezvoltare socio-economică.
www.arti.ro

PRO VOBIS
Misiunea Pro Vobis este de a dezvolta voluntariatul ca resursă viabilă şi de neînlocuit pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă societatea românească.
www.provobis.ro

SIVECO ROMANIA
Înfiintata în 1992, SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre cei mai importanţi furnizori de solutii de eLearning din România şi din tări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.
www.siveco.ro

ROLUL INOVARII IN CREAREA SI DEZVOLTAREA DE NOI AFACERI

PROGRAM

14.00 – 14.30 – Primirea invitatilor
14.30 – 15.30 – Sesiunea „Inovarea constienta”

1. Inovarea constienta in realitatea structurata
1.1. Dezvoltarea prin training mintal – independent de gandirea structurata
1.2. Creativitate si inovare
1.3. Gandire derivata vs. inovare constienta

2. Factorii care influenteaza inovarea individuala si organizationala
2.1. Indivizii
2.1.1.Factorii care influenteaza motivatia
2.1.2. Implicare si detasare

2.2. Organizatiile
2.2.1. Factori facilitatori
2.2.2. Factori inhibitori

3. Promovarea inovarii in afaceri
3.2. Identificarea si recrutarea de oameni inovativi
3.3. Crearea conditiilor de munca necesare sprijinirii inovatorilor
3.4. Stabilirea structurilor organizationale si practicilor care sprijina inovarea
3.5. Alinierea strategiei de raspandire a inovatiei la piata tinta

15.30 – 15.45 – Pauza de cafea
15.45 – 18.00 – Workshop

1. Exercitiu de grup
1.1 .Exercitiul 1 – Crearea conditiilor pentru inovare in cadrul unei companii ipotetice
1.2 .Exercitiul 2 – Studiu de caz : Initiere inovativa in afaceri

2. Masa rotunda – discutii libere



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.