Livetext: Oltenia: Alegeri locale 2012

Livetext: Oltenia: Alegeri locale 2012

273
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Oamenii vor avea ocazia astăzi să aleagă persoanele care îi vor conduce pentru următorii patru ani. Doar de la noi veţi afla tot ceea ce este important la alegerile locale din Oltenia.

19:35 100 de persoane invalide au solicitat urne mobile în localitatea Vladimir, judeţul Gorj, Mihai Pistol, preşedintele BEJ, a spus că a sesizat poliţia despre această cerere: „Am discutat să analizeze foarte bine solicitările. Preşedinţii secţiilor de votare pot să stabilească necesitatea deplasării urnei mobile. Am sesizat şi poliţia pentru situaţia asta care pare nefirească”.

Ora 18.40 Doljul continuă să fie ultimul judeţ din Oltenia din punct de vedere al prezenţei la vot. În Dolj, s-au prezentat la urne 37,61 la sută din totalul alegătorilor. 46,62 au fost din mediul rural şi 30,57 la sută – în zona urbană. În celelalte judeţe din Oltenia, continuă să conducă Olt cu 43,90, urmat de Vîlcea – cu 41,54 şi Gorj – 40,04 procente. Ultimul judeţ este Mehedinţi cu 39,67 la sută din totalul alegătorilor.

Ora 18:30 Candidatul USL la Primăria Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a făcut u tur la secţiile de votare şi a descoperit nereguli Secţiile de Votare Nr. 65 şi 68.

Ora 18:20 La Secţia 1 din Drănic, după o întâmpinare a reprezentantului PSD s-au renumărat buletinele de vot şi s-a constatat lipsa a 200 de buletine de vot, câte 50 din fiecare categorie. Poliţia face cercetări la faţa locului.

Ora 18:00 Partidul Democrat Liberal Craiova a decis să conteste la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană circulara transmisă de Biroul Electoral de Circumscripție Craiova referitoare la modul în care vor vor fi întocmite și apoi fotocopiate procesele-verbale de constatare a rezultatului alegerilor. În circulara transmisă tuturor secțiilor de votare din Craiova se specifică faptul că vor fi întocmite câte două exemplare de proces-verbal separat pentru Consiliul Local, preşedintele Consiliului Judeţean, Consiliul Judeţean şi primar, conform art 90 al 1 din legea 67/2004. BEC se prevalează însă de acelaşi articol pentru a specifica faptul că se pot solicita fotocopii de pe procesele verbale respective, în scris, de fiecare membru, deşi obligativitatea respectării acestei cerinţe este prevazută la art. 99(7).

Considerăm că greșeala strecurată în circulara BEC este de natură să afecteze procesul electoral, existând posibilitatea ca reprezentanții partidelor în secțiile de votare să fie împiedicați să obțină aceste fotocopii.

17:15 Partidul Democrat Liberal Craiova a contestat la Biroul Electoral de Circumscripţie decizia acestui for de a nu oferi copii de pe procesul-verbal de constatare a rezultatului alegerilor tuturor membrilor din birourile secţiilor de votare. Potrivit informaţiilor venite de la reprezentanţii PDL din secţiile de votare, preşedinţii secţiilor de votare au primit, în general, câte şapte procese-verbale de acest tip în alb, nu nouă, cum ar fi fost normal (şapte reprezentanţi ai partidelor politice, preşedintele şi locţiitorul).

Partidul Democrat Liberal a cerut BEC să respecte dispoziţiile legii 67/2004, art. 99 (7), conform cărora “la cerere, membrilor birourilor electorale de circumscripţie ori reprezentanţilor partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale care au depus listele de candidaţi, precum şi candidaţilor independenţi li se eliberează, în mod obligatoriu, de către preşedintele sau vicepreşedintele biroului electoral o copie certificată de pe procesul-verbal respectiv”.

17:05 La Corabia, în judeţul Olt poliţiştii olteni au prins un bărbat având asupra sa şapte cărţi de identitate şi suma de 705 lei, bani promişi drept mită în schimbul voturilor. Incidentul a avut loc în jurul orei 12.30, iar oamenii legii l-au identificat pe cel care încerca să fraudeze drept Stelică P., de 24 de ani.

16:50 În localitatea Castranova, judeţul Dolj s-a întrerupt pentru a doua oară votarea, deoarece locţiitorul preşedintelui a plecat cu ştampila din secţie.

16:15 Partidul Democrat Liberal Craiova acuză reprezentanţii UNPR că dezinformează opinia publică susţinând că reprezentanţi ai PDL oferă alegătorilor bani pentru a vota candidaţii PDL. În momentul de faţă, niciun reprezentant PDL nu se află în afara secţiei de votare nr. 131 din Craiova, aşa cum susţin reprezentanţii UNPR. În schimb, un grup format din mai mulţi simpatizanţi UNPR se află în acest moment în faţa secţiei de votare nr. 133, încercând să influenţeze alegătorii.

15:45 În judeţul Gorj au fost făcute şapte sesizări la apelul de urgenţă 112, privind desfăşurarea procesului electoral.

15.40 Biroul Electoral Central a anunţat prezenţa la vot până la ora 14.00. În judeţul Dolj au votat 28,28 la sută. În mediul urban au votat 23,68 la sută, iar în rural – 34,18. Din Oltenia, cel mai active a fost judeţul Olt, cu 31,13 procente. Pe locul al doilea se situează Mehedinţi, cu 30,63 la sută. În Vîlcea au votat 29,77, iar în Gorj – 28, 73 la sută.
28, 28 % prezenţă la vot la ora 14
Urban: 23, 68%,  Rural 34,18 %. Locul 21 la nivel naţional.
12:45 La sectia nr. 156 din cartierul craiovean, rovine au fost surprinsi 2 alegatori in cabina de vot.

12:40 Doi alegători au fost prinși la secțiile de votare nr. 18 din cartierul Lăpuș, respectiv nr. 111 din cartierul Brazdă, în timp ce își fotografiau buletinul de vot ștampilat. Ștampila era aplicată în chenarul candidaților USL în alegerile locale. Buletinele de vot au fost anulate însă, potrivit legii, aceștia au dreptul de a solicita noi buletine pentru a vota.

 

12:30: O ștampilă cu mențiunea “Votat ” a dispărut din secția de votare numărul 153 amenajată la Școala nr 39 din cartierul Rovine. Un reprezentant al Biroului Electoral de Circumscripție a venit la fața locului și a dispus continuarea procesului de votare însă polițiștii fac în prezent cercetări cu privire la circumstanțele în care a dispărut ștampila.

 12.10 În localitatea Prundeni, judeţul Vâlcea, un candidat la Consiliul Local a fost surprins cu 17 cereri de deplasare a urnei mobile. Acesta l-a acuzat apoi pe poliţistul care l-a descoperit că l-ar fi sechestrat. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Alina Teodorescu, a precizat că poliţistul respectiv este cercetat pentru comportament abuziv.

11:55 În judeţul Gorj, aproximativ 23.000 de oameni au votat până la ora 10.

11:50 Cel mai mic număr de alegători din Dolj s-a înregistrat în Fântânele, comuna Radovan. Doar 92 de cetăţeni au mers să voteze până în acest moment.

11:45 Prezenţa la vot în judeţul Dolj în intervalul 7 – 10 este următoarea: în mediul urban şi-au exprimat opţiunea, până la ora 10, 8,56% dintre cetăţeni, în mediul rural – 13,03%, iar în total – 10,52%.

11:40 În localitatea Perişor, judeţul Dolj, s-a oprit votarea, fiindcă s-au găsit 3 buletine de vot ştampilate. La Dobreşti, sat Toceni, s-a găsit un buletin de vot ştampilat înainte de a se acorda unei persoane.

11:05 O femeie din Orşova, în vârstă de 65 de ani, este cercetată de poliţiştii mehedinţeni după ce s-a prezentat la vot, în această dimineaţă, cu mai multe buletine de vot false. Buletinele aveau menţiunea „Votat” în dreptul unui partid politic.

11:00 La secţia de votare nr. 115 din Craiova s-a oprit procesul de votare între 9.15 şi 9.45 din cauza neregulilor mai jos-menţionate. La secţia nr. 26 s-au înregistrat alte probleme. Membrii secţiei de votare au decis să oprească procesul de votare în intervalul 9.45 – 10.05, deoarece o persoană a primit şi a votat pe 12 buletine de vot. Poliţia a preluat cazul.

10:50 USL a depus 11 plângeri penale împotriva preşedinţilor din secţiile de votare din Craiova, fiindcă au plecat cu ştampila de control. 

10:15 Incident la o secţie de votare în Craiova. La secţia de votare 115, o familie a fost prinsă cu mai multe buletine de vot. Deocamdată nu s-a descoperit de unde au făcut rost cei doi soţi de buletinele de vot. Preşedintele secţiei de votare 115 din Craiova a declarat că a anunţat incidentul la poliţie.

9:30 Mărinică Dincă, viceprimarul Craiovei şi candidatul PDL la funcţia de edil-şef, a votat în această dimineaţă la Şcoala Nr. 12 „Decebal”. Acesta a venit alături de soţie şi de cele două fiice ale sale şi a declarat că azi a mers la vot pentru un alt viitor al Craiovei. „Am votat pentru speranţa fiecărui craiovean, pentru siguranţa acestui oraş, pentru rezolvarea problemelor cu care ne confruntăm, inclusiv cea a câinilor maidanezi. În acest moment ziua nu este liniştită, fiindcă au fost secţii de votare care nu s-au deschis la ora 7, iar aseară unii preşedinţi au plecat cu ştampilele acasă”, a declarat viceprimarul Craiovei.

Ora 9.10 Viceprimarul Craiovei, Teodor Sas a votat la Secţia Nr. 118, de la Şcoala Generală Nr. 24 din cartierul Brazda lui Novac. La ora 9 au mai votat deputaţii Claudiu Manda şi Valeriu Zgonea.

Ora 9.06 Doi alegători din Târgu-Jiu sunt audiaţi de poliţişti, după ce au intrat, în această dimineaţă, în cabina de vot cu două buletine neştampilate pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Incidentul s-a petrecut la secţia de votare de la Colegiul Economic «Virgil Madgearu» din Târgu-Jiu. Cei doi alegători au intrat în cabina de vot cu câte două buletine de votare neştampilate la funcţia de preşedinte al CJ Gorj. Preşedintele secţiei a întocmit un proces verbal cu privire la acest eveniment , iar poliţia efectuează cercetări.

Ora 8.50 Viceprimarul Mărinică Dincă şi-a exercitat dreptul la vot. Acelaşi lucru a făcut şi vicepreşedintele CJ Dolj, Cristinel Iovan.

Foto: Remus Badea

Ora 8.30 Antonie Solomon s-a prezentat la vot singur, la Universitatea din Craiova „Eu sper să fiu condamnat încă patru ani la locul de muncă.Am votat pentru Craiova. Astăzi voi merge la Biserica de la Leamna, iar spre seară voi fi în Craiova.”

Ora 8.23 Primarul Craiovei, Antonie Solomon a votat la secţia de vot de la Universitatea din Craiova. Înainte de a amplasa buletinele de vot, Solomon a dat mâna cu cei din secţia de votare. Edilul-şef a încurcat urnele, punând buletinul de vot pentru Consiliul Judeţean, în urna rezervată Consiliului Local.

Ora 8.00 Preşedintele PSD Craiova, Mihai Fifor a votat la secţia nr. 85, aflată în incinta Şcolii Nr. 35.

Ora 7.50 Încă de la primele ore ale dimineţii reprezentanţii USL s-au dus la secţiile de votare. Până acum au pus ştampila deputaţii Ion Călin, Ionuţ Stroe şi secretarul PNL Dolj, Dan Mogoş.

Ora 7.00 Secţiile de votare s-au deschis şi se vor închide la ora 21.00



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.