Tentativă de fraudă electorală, la Slătioara

Tentativă de fraudă electorală, la Slătioara

247
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Incidentul electoral s-a petrecut în jurul orei 11.00, candidaţii alertând poliţia. Buletinele de vot au fost anulate iar bătrâna a reluat votarea.

Cu toate acestea, locţiitoarea nu avea ce să caute în cabina de vot. Acţiunea ei a fost deconspirată chiar de votanta pe care o asista, care a observat că opţiunea sa nu i-a fost respectată.

 

„Doamna locţiitor de la Cicumscripţie a intrat cu cineva să voteze. A votat pe toate buletinele de vot opţiunea respectivei, dar pentru preşedintele la Consiliul Judeţean a greşit opţiunea. A ieşit imediat şi mi-a spus să anulez şi să eliberez noi buletine de vot, lucru pe care l-am şi făcut. Se poate verifica. Mi-a spus că nu ştie ce s-a întâmplat. Femeia a votat din nou cu fiica sa. Nu ştiu cine s-a sesizat, s-a creat haos şi am retras buletinele imediat”, Marinela Nicu, preşedinta Secţiei de Votare nr. 1 Slătioara.

 

Cristi Ivan, candidatul USL la Primăria Slătioara, susţine că Mariana Totezan a încercat să avantajeze candidaţii Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR).

 

„În timpul desfăşurării scrutinului, sunt persoane nevăzătoare sau cu alte deficienţe şi doamna vicepreşedinte a Circumscripţiei Electorale Slătioara intra la votare cu oamenii şi punea ştampila pe altceva decât vroia omul. Doamna pune ştampila în altă parte. În timpul votării au fost persoane care au văzut cum era pusă ştampila atunci când buletinul a căzut. Am anunţat poliţia şi BEJ. Punea ştampila pe candidatul UNPR-ului”, a declarat Ivan.

 

Marius Oprescu, candidat USL pentru Consiliul Judeţean Olt, crede că Mariana Totezan a dorit intenţionat să-l avantajeze pe senatorul Ion Toma, candidat UNPR, şi că aceasta nu mai are ce să caute la Circumscripţia Electorală Slătioara.

 

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Slatioara este un caz clar de a se încerca păcălirea votului. Au venit persoane la vot care nu pot să voteze singure şi au solicitat asistenţă. A mers vicepreşedintele Circumscripţiei şi în loc să pună ştampila pe ceea ce a cerut votantul a pus ştampila pe un alt candidat. Omul care a votat a recunoscut şi a cerut să i se anuleze votul. Anularea votului înseamnă recunoaşterea a ceea ce s-a întâmplat şi mai departe aşteptăm să se ia măsurile legale. Este clar că este vorba de infracţiune şi aşteptăm ca vicepreşdinta Circumscripţiei să fie trimisă acasă. Toată lumea a recunoscut, inclusiv vicepreşedinta circumscripţiei, că a pus ştampila în altă parte. Ultima oară i-a scăpat ştampila pe senatorul Toma”, a declarat Oprescu.

 

Pusă în faţa întrebărilor jurnaliştilor, Mariana Totezan a preferat să nu declare nimic.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.