Învăţământ / Din martie vor începe înscrierile pentru clasa pregătitoare

Învăţământ / Din martie vor începe înscrierile pentru clasa pregătitoare

616
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Din 5 martie unităţile şcolare vor începe înscrierile pentru clasa pregătitoare, a anunţat conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. În această clasă vor învăţa copiii care până la 31 august 2012 vor avea şase ani împliniţi sau, în cazuri speciale, cei care vor împlini această vârstă până la 31 decembrie 2012.

Sunt aşteptaţi să se înscrie 3900 de copii. Prezenţa elevilor la ore va fi obligatorie. Aceştia vor face lecţii jucându-se, fără a primi note sau calificative. Clasa pregătitoare va fi organizată numai în cadrul şcolilor, dar poate funcţiona şi în grădiniţele care au devenit structuri. La clase vor intra învăţători, profesori pentru învăţământul primar sau profesorii pentru învăţământul preşcolar cu dublă specializare. Părinţii vor primi informaţii detaliate despre înscrierea copiilor de la unităţile şcolare. „ În fiecare şcoală vor fi distribuite mai multe broşuri în care părinţii vor găsi răspunsurile la toate întrebările pe care şi le pun referitoare la înscrierea şi organizarea clasei pregătitoare pentru anul şcolar următor. Înscrierile vor începe pe 5 martie şi se vor desfăşura după acelaşi calendar de înscriere în clasa I. Asigur părinţii că în septembrie nu vom avea nici o problemă pentru introducerea clasei pregătitoare. Unităţile de învăţământ dispun de suficient spaţiu pentru organizarea aceste clase, deoarece a scăzut numărul de elevi ”, a precizat inspectorul şcolar general, Mihaela Moţăţeanu.

Au la dispoziţie însă şi o linie directă de telefonie la care răspund inspectorii şcolari judeţeni de specialitate. Pentru judeţul Dolj numărul de telefon disponibil este 0800. 816. 251, disponibil zilnic între orele 9.00-16.00.

Anca Vespas



1 COMENTARIU

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     06-02-2009
    Locatie
     Unde nu te astepti!
    Mesaje
    4711

    Degringolada totala…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.