Balaci, atac la Cârţu: „Titlul din ’91 nu este al Craiovei”

Balaci, atac la Cârţu: „Titlul din ’91 nu este al Craiovei”

956
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Ilie Balaci a vorbit astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, despre şansele de resuscitare ale Ştiinţei.

 

„Minunea Blondă” s-a declarat împotriva proiectului iniţiat de foştii colegi din Craiova Maxima, Radion Cămătaru şi Sorin Cârţu. Acesta l-a atacat pe „Sorinaccio”, minimalizând meritele tehnicianului pentru cucerirea ultimului titlu din istoria Ştiinţei, cel din 1991.  „Problema Universităţii este destul de încurcată. Nu ştiu căile legale prin care Primăria poate ajuta echipa. Nu cred că oamenii vor fi de acord să se finanţeze clubul din banii luaţi pentru taxe şi impozite. Lumea are alte probleme, sunt zone unde nu există canalizare, curent electric. Universitatea este una singură, nu şapte, suporterii vor echipa pe care o ştiu ei. De-a lungul timpului, Ştiinţa a fost omorâtă de mai multe ori. Prima oară de Federaţie, după semifinala din Cupa Uefa din ’83. Atunci, rând pe rând, jucătorii exponenţiali ai echipei au fost îndepărtaţi, alungaţi. Apoi a fost omorâtă a doua oară de Neţoiu, când a plecat cu întregul lot la Dinamo. A treia oară a fost omorâtă de Dinel Staicu, iar a patra oară – de Mititelu într-o mică măsură şi de FRF şi LPF. Eu nu am niciun interes, spre deosebire de alţii, nu sunt dus cu zgarda. Craiova s-a născut şi a murit cu mine. Înainte de mine nu s-a făcut nimic şi nici după. Uitaţi campionatul din ’91!. Titlul nu este al Craiovei, ci al lui Marcel Popescu. Este meritul său”, a afirmat fosta glorie a Băniei.

Crede necondiţionat în Mititelu

Ilie Balaci a vorbit şi despre şansele de revenire a formaţiei alb-albastre. „Minunea Blondă” s-a arătat încrezător în capacitatea lui Adrian Mititelu de a redresa clubul, vorbind laudativ la adresa acestuia. „Adrian poate reînfiinţa echipa cu ajutorul Primăriei. Avem palmares, avem emblemă, avem culori, ne lipsesc un loc în competiţie şi jucători. Una dintre marile greşeli a fost declararea jucătorilor liberi de contract după dezafilierea clubului, nu era normal aşa ceva. Însă şi ei şi-au arătat lipsa de caracter, fiindcă au fugit imediat. Niciodată nu poţi construi o echipă mare fără jucători de caracter. Să vedem ce se va întâmpla, fiindcă lucrurile s-au schimbat la nivel naţional, nu numai la nivel de oraş. Este altcineva acum la putere şi altfel se pun datele problemei. Există posibilitatea ca Mititelu să-şi recupereze banii, e vorba de zeci de milioane de euro. El a crezut că Universitatea pe care a creat-o e mai valoroasă decât Craiova Maxima, a crezut prea mult în fraţii Costea. Era convins că o să ia campionatul cu ei. Dar lumea se săturase de ei. Se săturase ea şi de Ion Oblemenco la un moment dat, da’ de fraţii Costea!?”

Un şeic din Qatar a vrut Craiova

Balaci a dezvăluit că, în 2011, arabii au fost aproape de a achiziţiona Universitatea: „Pe vremea lui Neţoiu un şeic din Qatar, care acum este preşedintele Comitetului Olimpic de acolo, voia să cumpere Craiova prin intermediul meu, dar mi s-au cerut prea mulţi bani. Acum s-au deşteptat şi arabii, cumpără Malaga, PSG, alte echipe. Atunci puteam să fiu când doream antrenorul echipei, în schimb Mititelu nu mi-a dat niciodată Universitatea pe mână.”

Radu Ştefan



1 COMENTARIU

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     04-12-2008
    Mesaje
    91

    Faceti ce ati face si aduceti Stiinta inapoi!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.