Curăţarea ţiţeiului din Olteţ, finalizată

Curăţarea ţiţeiului din Olteţ, finalizată

255
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

De asemenea, a fost curăţat şi produsul petrolier care a ajuns în barajul Drăgăneşti, situat pe râul Olt. SGA a explicat că debitul mare al Olteţului a îngreunat activitatea de depoluare.

 

„Poluarea s-a produs pe fondul unor evenimente hidrologice cu debite mari (peste 150m3/s), astfel încât acţiunile de stopare a poluării au fost mult îngreunate. Totuşi, cu eforturi foarte mari au fost amplasate mai multe baraje de reţinere în zona localităţii Fălcoiu”, se arată într-un comunicat al SGA.

Pe lângă amenda de un miliard de lei, pe care compania poluatoare a încasat-o de la Garda de Mediu, şi SGA a aplicat o amendă de 40.000 de lei. Mai mult, SGA Olt urmează să recupereze şi cheltuielile de intervenţie şi analizele pe care le-a făcut. La acţiunile de depoluare au participat echipaje ISU Olt, Jandarmeria Olt şi SC Hidroserv SA. SGA Olt continuă monitorizarea râului Olteţ.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.