Componenţa Comisiei judeţene de Bacalaureat, schimbată în ziua primei probe

Componenţa Comisiei judeţene de Bacalaureat, schimbată în ziua primei probe

439
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Nici nu s-au instalat bine în birourile de la ISJ Olt, că noii inspectori au şi fost numiţi de „generalul” Nicolae Drăghici în Comisia judeţeană de organizare a Bacalaureatului. Mai mult, ultimele schimbări au fost făcute chiar în ziua începerii primei probe a examenului, cea de competenţe lingvistice în Limba română.

Astfel, componenţa comisiei este următoarea: Nicolae Drăghici-preşedinte, Marian Croitoru-vicepreşedinte, Gabriel Vîrtineanu-secretar, şi alţi trei membri numiţi dintre inspectorii ISJ-Cristian Ionescu, Delia Naidin, Valentina Onilă. Dintre cei trei, doi au fost numiţi pe funcţiile lor chiar în prima zi a săptămânii. Este vorba de inspectorul pentru Limba română, Cristian Ionescu, care l-a înlocuit pe Victor Iacobescu, şi de inspectorul pentru limbi străine Valentina Onilă, care a înlocuit-o pe Iustina Nuţu.

O încălcare a metodologiei?

Potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat, Comisia judeţeană de organizare trebuie să fie constituită până la 31 martie. Numele membrilor ar fi trebuit să fie făcute publice tot până la acea dată, nicidecum în ziua începerii examenului.

 

„La nivel judeţean, coordonarea organizării şi desfăşurării examenului este asigurată de comisia de Bacalaureat judeţeană. Aceasta se constituie, prin decizia inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, până la data de 31 martie. Componenţa nominală a acesteia se transmite, spre informare, Comisiei Naţionale de Bacalaureat, la Direcţia Generală Educaţie şi Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii”, se arată în metodologie.

Aproape 900 de candidaţi din promoţiile anterioare

Potrivit datelor remise de ISJ Olt, 887 de candidaţi la Bacalaureat, din totalul de 4.795 înscrişi, provin din promoţiile anterioare. Cum sesiunea 2011 a examenului a fost una dezastruoasă, cei mai mulţi dintre aceştia au terminat 12 clase la forma de învăţământ „zi”.

3.923 de elevi olteni sunt aşteptaţi, în perioada 11-13 iunie, să susţină evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în Limba română. Celelalte probe ale Bacalaureatului sunt programate să se desfăşoare astfel: 18 – 22 iunie – evaluarea competenţelor digitale; 25 – 27 iunie – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională; 2 iulie – proba scrisă la Limba şi literatura română; 4 iulie – proba obligatorie a profilului – probă scrisă; 6 iulie – proba la alegere a profilului şi specializării – probă scrisă.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.