Zece primari din Olt nu au de partea lor majoritatea consilierilor locali

Zece primari din Olt nu au de partea lor majoritatea consilierilor locali

382
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În zece localităţi oltene, primarii sunt membri PDL, UNPR, PP-DD şi PRM, însă majoritatea în consiliile locale o deţin partidele ce formează Uniunea Social Liberală. Primarii din cele zece localităţi nu pot face alianţă separat fie cu consilieri PSD, fie cu ai PNL, fie cu ai PC, deoarece, conform prevederilor protocolului de funcţionare a USL, cele trei partide trebuie să formeze alianţă în consiliile locale.

Primarul de la Potcoava, învins de majoritatea USL în CL

În oraşul Potcoava, noul primar Emanuel Enăchioaia nu are majoritate în Consiliul Local, format din 17 membri. Partidul din partea căruia a candidat, UNPR, a câştigat doar şase mandate de consilieri, în timp ce USL are opt mandate. Chiar dacă ar face alianţă cu singurul consilier din alt partid, PP-DD, primarul tot nu ar avea majoritate. Aşadar, Enăchioaia de la Potcoava ar putea ocupa funcţia doar de formă, iar deciziile le va lua majoritatea din CL.

 

La Deveselu, primarul PP-DD, Ion Aliman, are sprijinul a şase consilieri din partea partidului său, din totalul de 13, şi ar putea rămâne doar de formă. Majoritatea o deţin partidele din USL – PSD – cinci mandate, PNL – două. Dumitru Becheanu, primarul PDL de la Grădinari, se va confrunta cu aceeaşi situaţie, pentru că are doar cinci consilieri din 11. Alţi patru aparţin PSD, iar doi PNL. Aceste două partide, alături de PC, sunt obligate de protocolul USL să facă alianţe între ele în consiliile locale şi nu cu alte partide.

Primarul PDL din Dobreţu, Marinel Traşcă, are patru consilieri din totalul de nouă. Însă acesta ar putea face alianţă cu singurul consilier al PP-DD, pentru a avea majoritatea.

La Fărcaşele, situaţia este la fel, iar primarul UNPR, Marin Tudor, care are şase consilieri din 13, ar putea face alianţă cu singurul consilier PP-DD. În Găneasa, primarul PDL, Dumitru Costea, are deja cinci consilieri şi ar putea face alianţă fie cu cei trei consilieri ai PP-DD, fie cu singurul al UNPR.

 

Tânărul primar PRM al comunei Perieţi, Costin Vâlceleanu, va fi nevoit ca alături de cei patru consilieri ai partidului său să-l cheme pe singurul aparţinând PDL, pentru a avea majoritatea. Aceeaşi situaţie ar putea fi rezolvată de primarul UNPR Savu Ciocârlan, la Slătioara. Acesta are cinci consilieri, dar pot avea majoritatea alături de cel al PP-DD sau cel al PRM.

La Stoeneşti, primarul PP-DD, Alexandru Damian, are cinci consilieri. Majoritatea o poate obţine dacă se aliază cu singurul consilier UNPR. Situaţia se regăseşte şi la Voineasa, unde primarul PP-DD, Vasile Ion, poate forma majoritate cu UNPR sau PDL.

Majoritate absolută în trei localităţi oltene

În comuna Oboga, primarul USL Tudor Matei a fost reconfirmat pentru un nou mandat. USL a câştigat aici toţi cei nouă consilieri locali. Aceeaşi situaţie se repetă şi în comuna Fălcoiu, unde USL a câştigat toţi cei 13 consilieri. Şi primarul USL Alexandru Petrişor a câştigat cu un procent de peste 90%. Şi în Optaşi Măgura, majoritatea absolută este deţinută de USL, alianţă din partea căreia primarul Marin Scurtu a câştigat un nou mandat. O situaţie aparte este în comuna Valea Mare, unde PDL are majoritate în consiliul local, fără să se alieze cu o altă formaţiune politică. Din cele 11 mandate, PDL deţine şapte.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.