Bulgaria ar vrea un al doilea pod între Giurgiu şi Ruse

Bulgaria ar vrea un al doilea pod între Giurgiu şi Ruse

363
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Bulgaria propune construirea unui nou pod între Giurgiu şi Ruse, a anunţat, sâmbătă, ministrul bulgar al Dezvoltării Regionale, Liliana Pavlova, în cadrul conferinţei „Strategia Dunării – o posibilitate de construire a regiunilor din Europa”, potrivitAgerpres. Forumul are loc în oraşul Ruse, iar propunerea Lilianei Pavlova a fost întâmpinată cu aplauze de către cei prezenţi în sală. Ministrul a spus că autostrada care va fi construită între Ruse şi Svilengrad, la graniţa cu Turcia, va necesita un nou pod la Dunăre sau, cel puţin, lărgirea celui existent. Întrebată dacă Bulgaria va încerca să obţină finanţare din Qatar şi pentru pod, aşa cum a făcut în cazul arterei rutiere Ruse-Svilengrad, ministrul bulgar al Dezvoltării Regionale, Liliana Pavlova, a spus că aceasta este una dintre posibilităţi, cealaltă opţiune fiind ca proiectul să fie finanţat prin programul de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria. O propunere în acest sens a fost deja adresată guvernului român, a precizat Pavlova. Ea a amintit că premierul bulgar a invitat ţara noastră să se alăture proiectului de autostradă care va lega România de Turcia, traversând Bulgaria între oraşele Ruse şi Svilengrad. Pavlova a mai amintit că până la sfârşitul anului urmează să fie finalizat podul de peste Dunăre, între Calafat şi Vidin, şi că există planuri pentru construirea a încă două poduri între România şi Bulgaria, care vor lega Călăraşi de Silistra şi Bechet de Oreahovo.

„Un nou pod între Giurgiu şi Ruse este binevenit”, spune Marcel Bolos, secretar de stat în Ministerul roman al Dezvoltării Regionale şi Turismului. „Un asemenea proiect va contribui foarte mult la sporirea mobilităţii populaţiei şi va ajuta mediul de afaceri”, crede oficialul român, care a participat la conferinţa „Strategia Dunării – o posibilitate de construire a regiunilor din Europa”. „Noi suntem foarte deschişi să avem o strategie comună pentru Dunăre, atât în ce priveşte partea de infrastructură, cât şi partea de port şi industria peştelui. Pe lângă toate acestea, Dunărea are şi un potenţial turistic însemnat”, a arătat Bolos. „Orice coridor care ajută la mobilitatea populaţiei este de interes pentru România, aşa cum şi pentru Bulgaria şi Turcia”, a subliniat Marcel Bolos.

Sursa: cvlpress.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    183

    Nu le ajunge 1

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.