„Craiova şi Unirea” – program de activităţi cultural-artistice la Casa de Cultură...

„Craiova şi Unirea” – program de activităţi cultural-artistice la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”

1.165
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza
Casa de Cultură „Traian Demetrescu” organizează mâine, începând cu ora 10.00, la sediul instituţiei, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi cu Şcoala nr. 32 „Al. Macedonski”, un program de manifestări cultural-ştiinţifice dedicat împlinirii a 153 de ani de la Unirea Principatelor Române.
de Diana Cojocaru

Derulat sub genericul „Craiova şi Unirea”, acesta va cuprinde momente de muzică şi poezie, susţineri de comunicări şi referate pe teme ca „Organizarea puterii armate în timpul lui Al .I. Cuza”, „Consecinţele Unirii din 1859 pentru societatea românească în plan economic”, „Reformele înfăptuite de Al I. Cuza şi însemnătatea lor în modernizarea României”, „Viaţa culturală în timpul lui Al. I. Cuza” ş.a., dar şi un concurs pe teme istorice. Participă elevi de la Şcolile nr. 16 (profesor îndrumător: Mihaela Cioicănete), nr. 18 „Sf. Dumitru” (prof. Ecaterina Ghigă), nr. 32 „Al. Macedonski” (prof. Floriniţa Musceleanu) şi nr. 33 (prof. Alina Mărgineanu). De asemenea, cei prezenţi la manifestări pot vizita expoziţia cu caracter permanent „Traian Demetrescu şi epoca sa”.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.