Instanţa supremă: Mircea Diaconu este incompatibil. Actorul pierde scaunul de ministru al...

Instanţa supremă: Mircea Diaconu este incompatibil. Actorul pierde scaunul de ministru al Culturii

848
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mircea Diaconu pierde procesul cu ANI şi nu va mai putea ocupa o funcţie publică vreme de trei ani. Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, marţi, că Mircea Diaconu se face vinovat de acuzaţia de incompatibilitate adusă de Agenţia Naţională de Integritate. Diaconu a anunţat luni că se va retrage din Guvern în cazul în care va pierde procesul, relatează realitatea.net.
UPDATE: Premierul Victor Ponta a declarat, imediat după aflarea sentinţei, că “în mod sigur domnul Diaconu va ceda funcţia de ministru al Culturii”.
ANI l-a acuzat pe Mircea Diaconu că, în perioada 2008-2001, a ocupat în acelaşi timp funcţia de director al Teatrului Nottara şi pe cea de senator.
Curtea de Apel Bucureşti a confirmat, în septembrie anul trecut, starea de incompatibilitate sesizată de agenţie. Mircea Diaconu a atacat, însă, hotărârea la instanţa supremă.
Decizia ICCJ este definitivă. În condiţiile în care Diaconu a pierdut procesul, el trebuie să îşi dea demisia din funcţia de ministru şi nu va mai putea ocupa o altă funcţie publică timp de trei ani. Ministrul Culturii mai este cercetat de Parchetul General pentru alte patru fapte de conflict de interese.
Diaconu a evitat magistraţii
Acesta a fost al patrulea termen din proces, dupa ultima amânare, din 12 iunie. Diaconu a evitat de mai multe ori întâlnirea cu magistraţii. La termenul din 5 iunie, Mircea Diaconu a lipsit de la proces, fiindcă a participat la redeschiderea Teatrului Naţional din Iaşi. La termenul anterior, Diaconu s-a justificat că nu poate ajunge pentru că a fost la dentist.

Sursa: oradedolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.