2870 de locuri au fost scose la concurs la Universitatea din Craiova

2870 de locuri au fost scose la concurs la Universitatea din Craiova

563
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Universitatea din Craiova organizează, în luna iulie, concurs de admitere la cele 11 facultăţi din structura sa. În total, pentru anul universitar 2012-2013, sunt scoase la concurs 2870 de locuri finanţate de la buget pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, în cadrul celor 56 de programe de studii. De asemenea, au fost scoase la concurs pentru admitere şi 2899 de locuri cu taxă la forma de învăţământ cu frecvenţă, 705 locuri cu taxă la învăţământ la distanţă şi 150 locuri cu taxă la frecvenţă redusă.
Admiterea se va face în mod diferit, în funcţie de facultate şi program de studii:
Facultatea de Ştiinţe Exacte –  admiterea se va face pe baza mediei de la examenul de bacalaureat şi a notelor obţinute la olimpiade;
Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – concurs de admitere constând în probe de aptitudini sportive – 90 % şi media examenului de bacalaureat – 10%;
Facultatea de Litere – admiterea se va face pe baza mediei de la examenul de bacalaureat la domeniile Limbă şi literatură, Limbi moderne aplicate şi Ştiinţele comunicării. La domeniul Muzică şi domeniul Teatru şi artele spectacolului se va da concurs de admitere  constând în testarea aptitudinilor artistice specifice. Pentru domeniul Ştiinţe ale educaţiei admiterea constă într-un interviu eliminatoriu, urmat de o ierarhizare pe baza mediei de la examenul de bacalaureat.
Facultatea de Ştiinţe Sociale – admiterea se va face pe baza mediei de la examenul de bacalaureat;
Facultatea de Teologie Ortodoxă – admiterea se va face pe bază de concurs constând în interviu, eliminatoriu, în vederea veri­fi­cării apti­tu­­dinilor vocaţio­nale  şi a noţiu­nilor gener­ale de Catehism orto­dox, urmat de ierarhizare în baza mediei de la  examenul de bacalaureat.
Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative – pentru locurile finanţate de la buget se va da examen scris – tip grilă la Limba română, iar pentru locurile cu taxă concurs  pe baza mediei de la examenul de bacalaureat. Pentru domeniile Istorie şi Relaţii internaţionale şi studii europene admiterea va avea loc pe baza mediei de la examenul de bacalaureat.
Facultatea de Economie şi Administrarea afacerii – concurs pe baza pe baza mediei de la examenul de bacalaureat;
Facultatea de Mecanică – concurs pe baza mediei de la examenul de bacalaureat;
Facultatea de Inginerie Electrică –  concurs pe baza mediei de la examenul de bacalaureat;
Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică – concurs pe baza mediei de la examenul de bacalaureat;
Facultatea de Agricultură şi  Horticultură – concurs pe baza mediei de la examenul de bacalaureat;
Pentru anul universitar 2012-2013 au apărut şi modificări în structura facultăţilor. Astfel, Senatul universitar a decis reorganizarea Facultăţii de Teologie, Istorie şi Ştiinţe ale Educaţiei după cum urmează:
a) Departamentul de Istorie şi programele de studii gestionate de acesta vor funcţiona în cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative;
b) Departamentul de Ştiinţe ale Educaţiei şi programele de studii gestionate de acesta vor funcţiona în cadrul Facultăţii de Litere. În urma reorganizării, în cadrul Universităţii din Craiova va funcţiona Facultatea de Teologie Ortodoxă, care va avea doar secţiile Teologie ortodoxă pastorală şi Artă sacră.
 
 
 

SURSA: oradedolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.