Lia Olguţa Vasilescu: Prioritatea zero este scăderea facturii la întreţinere

Lia Olguţa Vasilescu: Prioritatea zero este scăderea facturii la întreţinere

409
7
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(6 voturi, media: 3,67)

Noul primar al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a început primele negocieri cu diverse instituţii ale statului pentru ca locuitorii municipiului Craiova să beneficieze de o factură la întreţinere scăzută cu 10 procente. În paralel, Lia Olguţa Vasilescu identifică fondurile necesare pentru reabilitarea termică a blocurilor din Bănie.

 

Reporter: Aţi avut la dispoziţie câteva zile pentru a face o analiză de suprafaţă a situaţiei din Primăria Craiova. Aţi făcut primul pas pentru un mandat de prima în folosul craiovenilor?

Lia Olguţa Vasilescu: Absolut. Este bine pusă întrebare, ceea ce am văzut până acum este doar la suprafaţă, pentru că până nu vom avea un audit şi un control al Curţii de Conturi în primărie, foarte detaliat, nu ştiu să vă dau mai multe amănunte. Nici eu, nici consilierii locali pentru că le-au fost ascunse foarte multe lucruri, din cauza asta vreau ca organele abilitate să verifice toate aceste lucruri pentru că vreau să ştiu pe ce buget al Primăriei Craiova vom lucra, care sunt datoriile pe care trebuie să le achităm, care sunt lucrările începute, să le continuăm, să găsesc finanţarea pentru a finaliza aceste lucrări. Este puţin deprimant să vezi că în campania electorală se lucra şi pe ploaie torenţială şi noapte iar, după ce s-a terminat campania, muncitorii şi-au luat sculele şi au plecat acasă. Trebuie să vedem în primul rând dacă lucrările începute aveau finanţare în primul rând şi dacă nu o aveau să găsim resursele ca să continue aceste lucrări pentru că nu le putem lăsa.

Rep.: Există foarte multe zone în Craiova, aşa cum spuneaţi dumnavoastră, muncitorii au plecat acasă. Oamenii sunt îngrijoraţi dacă pe strada lor se vor finaliza lucrările.

L.O.V.: Vor continua pe străzile lor lucările şi vom demara şi altele dar eu sunt absolut convinse că anumite firme au lucrat fărăa avea contractele semnate şi, acum, suntem în situaţia să verificăm fiecare contract în parte, ce lucrări s-au efectuat, dacă s-au făcut la preţurile cele mai bune sau ce s-a întâmplat acolo, dar nu pot să spun mai multe până nu am un audit.

Rep.: Ştiu că în campanie aţi prezentat mai multe proiecte pentru dezvoltarea oraşului. Aş vrea totuşi să vă întreb dacă aveţi o prioritate zero pentru că oamenii aşteaptă cu sufletul la gură primele lucrări sau proiecte din partea noii conduceri a Primăriei Craiova.

L.O.V.: Prioritatea mea zero este să scad facturile la întreţinere aşa cum am promis în campania electorală, după prima lună de mandat, o să vedeţi o scădere a facturilor la întreţinere cu aproximativ 10 la sută. Am purtat deja discuţii atât la Termoficare cât şi la CET să îşi facă toate calculele. Vreau să lucrez foarte mult cu angajaţii Regiei de Termoficare pentru ceea ce înseamnă sistemul de schimbare a conductelor din oraş, pentru că foarte multe se pot face direct cu angajaţii de aici şi nu este nevoie de licitaţie şi nici costurile să nu se dubleze. Vreau să lucrez pe acest sistem şi cu celelalte regii şi tot ce pot ei să facă prin personalul angajat, să le facă, Salubritatea, de exemplu. Nu ştiu dacă va mai fi cazul ca în iarnă deszăpezirea să se facă împreună cu alte firme private. O să ne ajute şi celelalte regii, să avem maşinile necesare pentru dszăpezire, şi să ne descurcăm singuri, fără a mai cheltui un ban în plus. Fondurile le putem folosi în alte proicte cum ar fi adăpostul de câini. Vreau ca la anul să avem rezolvat această problemă care este foarte deranjantă pentru craioveni. Vreau să începem reabilitarea termică a blocurilor de locuit, 500 de blocuri pe an aşa cum am promis. Vom începe cu marile bulevarde pe care se va începe reabilitarea termică. Practic, vom începe din Lăpuş şi se va continua până în partea cealaltă a oraşului, vom încerca să dăm o altă faţadă oraşului.

Rep.: Ce se va întâmpla acolo unde deja craiovenii şi-au reabilitat termic locuinţele?

L.O.V.: Va trebui, în primul rând, cu ce arhitect al oraşului voi lucra pentru că nu mai vreau ca fiecare să îşi vopsească balconaşul după cum consideră, vom avea blocurile pe cvartaluri cu anumite culori. Totul trebuie să arate foarte estetic şi eu cred că aşa va fi. Cei care şi-au reabilitat prin fonduri proprii locuinţele vreau să ştie că nu li se vor deconta pentru că nu există fonduri. Dar există blocuri acolo unde această reabilitare termică nu s-a făcut după parametrii tehnici şi atunci se va reface.

Rep.: La primărie au fost mereu discuţii despre postul de arhitect şef al oraşului. V-aţi gândit cu cine veţi lucra?

L.O.V.: Nu m-am gândit încă pentru că nu vin cu echipa mea de acasă, din familie. Vreau să fim deschişi. Să organizăm concursuri şi cel mai bun să câştige acest concurs şi până la urmă este şi imaginea mea în joc, nu numai a Craiovei.

Rep.: Se vor organiza concursuri şi la regii, direcţii şi servicii din subordinea Primăriei Craiova.

L.O.V.: Probabil că da, dar numai după ce va trece perioada de audit şi controlul Curţii de Conturi. Abia atunci vom putea lua o decizie. Acolo unde lucrurile au funcţionat bine nu este obligatoriu să schimbăm oamenii. Acolo unde ele au mers prost cred că vor şti singuri ce au de făcut.

Controale la asociaţiile de proprietari

Noul edil şef al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, susţine că se vor efectua verificări şi la asociaţiile de proprietari, acolo unde craiovenii înregistrează debite. “La o asociaţie, un administrator avea lispă de cinci miliarde lei vechi, după un control s-a descoperit de fapt că paguba era de zece miliarde. Este foarte clar că nu vom putea funcţiona aşa şi este necesar să facem o verificare şi aici”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu. “Va trebui să vedem ce facem cu Centrul Expoziţional pentru că mai este unul. Eu nu îi văd utilitatea, poate vom face un parteneriat public-privat să vedem ce facem acolo. Deocamdată este foarte clar că nu putem rămâne în şantier câţiva ani de zile. Trebuiesc terminate toate lucrările începute şi, paralel cu acestea, să demarăm proiectele mari de canalizare-apă potabilă în toate cartierele mărginaşe ale oraşului Craiova, este o ambiţie a mea ca până la finalul mandatului să nu mai existe niciun cartier care să nu aibă apă şi canalizare şi în acelaşi timp vreau să demarez acest proiect de reabilitare termică a blocurilor” – Lia Olguţa Vasilescu, primar ales al Craiovei.

“Vrem să reafiliem echipa”

“Este o promisiune pe care le-am făcut-o suporterilor Universităţii Craiova că vor avea un primar pe care pot să se bazeze. Din punct de vedere legal îi voi susţine cu tot ce pot, şi afectiv sunt alături de ei. Deocamdată vrem să reafiliem echipa, să ne luăm locul Universităţii Craiova, să putem să intrăm în campionat după care va trebui să ne gândim la toate celelalte lucruri. Cheltuielile admnistrative pot fi suportate de primărie, nu e niciun fel de problemă, avem cadru legal dar sunt încă foarte multe lucruri care ţin de investitor şi acolo trebuie să facem nişte discuţii dar care nu ţin neapărat de funcţia mea de primar. Mă voi implica atât cât îmi permite legea” – Lia Olguţa Vasilescu, primar ales al Craiovei. 

Sursa: lupamea.ro



7 COMENTARII

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     06-02-2009
    Locatie
     Unde nu te astepti!
    Mesaje
    5230

    Ramane de vazut cum va incerca sa faca asta.

  2. #2
    Senior Member
    Data de inscriere
     09-12-2008
    Mesaje
    592

    telenovele

  3. #3
    lor
    0-day Member
    Data de inscriere
     19-02-2010
    Mesaje
    3

    bla bla bla

  4. #4
    Newcomer
    Data de inscriere
     09-10-2011
    Mesaje
    46

    te pup pissi

  5. #5
    Racer
    Data de inscriere
     22-12-2007
    Locatie
     Niciodata Stabil
    Mesaje
    1319

    Usor de zis,sa vedem cat de usor se si face

  6. #6
    Newcomer
    Data de inscriere
     27-05-2009
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    36

    doamna olguta parca ziceati ca atunci cand intrati la primarie veti face de la margini spre centru acuma nu mai e asa incepeti cu marile bulevarde, sa va fie rusine deja nu mai stiti ca poate multi marginasi vau votat

    Tel: 0764395567nE-mail: iulyy79@yahoo.comn nu sunt genul de om care sa accepte prostia, deci nu reputatia negativa ma recomanda, nu sunt filozof dar va ating la sentiment cand intreceti masura.respect pentru oameni cu respect.
  7. #7
    Afacerist
    Data de inscriere
     27-06-2009
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    351

    Pe mine ma uimeste partea cu reabilitarea blocurilor…Adica eu am dat 25 de milioane sa mi sa faca partea mea, am vopsit-o cum am crezut eu de cuviinta si acum ea vine sa imi arunce banii pe fereastra si sa mi-l faca ce culoare vrea ea…pei eu il vreau maro si ea vrea roz…cum facem?????? stai asa dna olguta ca se pare ca iti bati joc de munca noastra de banii nostrii. vreai sa faci asta da banii inapoi la oameni si atunci vii tu cu ceva de la primarie…da? majoritatea si-au facut reabilitarea pe banii lor si acum vii sa iti bati joc de noi si dupaia o sa spui ca s-au facut de primarie si e meritul tau, de fapt tu ai dat o mana de lavabila…hai sa fim seriosi, alegi tu culorile unde sunt bagati banii primariei nu vii tu sa ne dai ordine ce sa facem cu locuintele noastre. De ce nu ne obligi sa alegem culorile tale si la haine sau la masini, sau la lavabila din casa. Nu iti bate joc de noi draguta ca nu suntem prosti si nici veniti cu pluta. Legal nu ai cum sa ne obligi pe banii nostrii.

    #1 FAN APPLE !!!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.