Terra, lovită de cea mai mare furtună magnetică din ultimii ani

Terra, lovită de cea mai mare furtună magnetică din ultimii ani

332
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Pământul este lovit în aceste zile de radiaţii extrem de puternice, rezultate în urma celei mai mari furtuni geomagnetice din ultimii ani. Furtuna a fost provocată de o puternică explozie solară, produsă duminică, ale cărei efecte se vor face simţite pe pământ abia azi. Potrivit specialiştilor, este cea mai puternică erupţie solară după cea din anul 2005, iar particulele generate de uriaşul flux de masă solară se îndreapă spre Terra cu o viteză de cinci ori mai mare decât în mod normal.

Furtuna solară a fost observată de Space Weather Prediction Center din Colorado, SUA, iar fizicienii care au studiat acest fenomen au declarat că sunt foarte îngrijoraţi de radiaţiile care au ajuns pe Pământ. Aceste radiaţii pot afecta comunicaţiile prin satelit, inclusiv sistemele de ghidaj ale avioanelor, şi reţelele de electricitate. În plus, vor interfera cu undele radio, folosite de companiile aeriene pentru zborurile care trec pe lângă Polul Nord în drum spre America de Nord, Europa şi Asia.

Potrivit experţilor, explozia solară va continua cel mai probabil până miercuri, iar efectul imediat al plasmei emise de Soare va fi extinderea zonei de vizibilitate a aurorelor boreale.

Sursa: oradedolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.