Ion Prioteasa despre lansarea B-Max: Este un moment absolut special

Ion Prioteasa despre lansarea B-Max: Este un moment absolut special

281
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

 Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, luni, cu prilejul lansării producției autoturismului Ford B-MAX că evenimentul reprezintă un moment unic pentru viața economică a Craiovei și a regiunii Oltenia, în contextul în care întreaga industrie de automobile a fost afectată de criza financiară mondială.

„Este un moment absolut special, un moment unic. Cu toate că în ultimii 20 de ani nu s-au întrevăzut lucruri deosebite că s-ar întâmpla la Craiova, iată că astăzi cu adevărat avem unul. Ne-am bucurat foarte mult când a venit Fordul aici, dar din păcate a ajuns și criza economică, care a afectat industria de automobile. Acum, că vedem ieșind pe poarta fabricii prima mașină, faptul că vedem consolidate locurile de muncă, faptul că vedem cu toții că ceva începe să se miște și la Craiova, faptul că din momentul în care apare această mașină, numele fabricii de la Craiova este legat deja de un motor ultraperformant, este o bucurie maximă pentru mine. Este o investiție mare aici. Cei aproape 4.000 de muncitori, care în perioada următoare vor ajunge la 6.000 – 7.000, nu sunt cu nimic mai prejos față de cei 166.000 de muncitori din cele 70 de fabrici ale Ford din toată lumea.

Tot la Craiova se realizează cel mai mic motor pe benzină construit de Ford, cu un consum diminuat față de celelalte motoare de până la 15-20 la sută, care a și fost declarat motorul anului. Toate aceste lucruri mă fac să fiu mândru și să fiu alături de acești oameni care au contribuit din plin la această investiție. Mai este un drum lung în care trebuie realizată infrastructura necesară pentru această fabrică, de aceea ne-am întâlnit azi și cu ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, pe care l-am rugat să intervină și cu mai multă forță. Același lucru l-am vorbit și cu premierul Victor Ponta, pe care l-am rugat să se uite cu mai multă atenție spre această zonă. Adică și Craiova are nevoie de un ajutor mai mare, acum când porțile Fabricii Ford s-au deschis. Am mare încredere că în următorii ani se pot face multe lucruri aici”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa. Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a fost însoțit la evenimentul lansării producției autoturismului Ford B-Max de vicepreședintele CJ Cristinel Iovan.

Sursa: lupamea.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.