Fotbal în Bănie, poate la anul…

Fotbal în Bănie, poate la anul…

1.101
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Aflat într-o criză financiară perpetuă, Adrian Mititelu a anunţat că nu va construi o echipă pentru sezonul 2012 – 2013.

Anularea de către instanţă a deciziei de dezafiliere temporară a Ştiinţei a stârnit numeroase reacţii pozitive. Victoria, însă, în procesul cu FRF a părut mai degrabă o reuşită personală a finanţatorului oltean decât un prim pas spre revirimentul fotbalului craiovean. Fără lichidităţi şi fără vreo perspectivă de redresare financiară, aşa cum însuşi a admis, Mititelu e dependent de eventualele despăgubiri primite de la Federaţie, pentru a clădi o nouă echipă. Varianta revenirii foştilor jucători este puţin plauzibilă, lucru bine cunoscut şi de oficialii clubului alb-albastru. „E puţin probabil să mai pot construi o echipă acum, voi mai aştepta un an. Nu pot să fac o echipă pe genunchi, care să piardă mai multe meciuri la rând, apoi să îmi sară şi suporterii în cap. Joc în liga secundă doar dacă îmi dau înapoi cei 39 de fotbalişti sau despăgubiri pentru prejudiciul creat prin dezafilierea ilegală”, a declarat patronul Universităţii.

A refuzat loc în Liga a II-a şi 8 milioane de euro?

Conform gsp.ro, Mircea Sandu i-ar fi făcut o propunere, în mod neoficial, lui Adrian Mititelu. Preşedintele FRF era dispus să îi ofere acestuia 8 milioane de euro, sumă suficientă pentru achitarea datoriilor la stat şi alcătuirea unui lot competitiv, şi un loc în liga secundă. Finanţatorul Ştiinţei a refuzat însă această variantă, pe care o consideră una de compromis. În aceste condiţii, şansele ca suporterii olteni să vadă din nou partide pe „Ion Oblemenco” sunt aproape infime. Autorităţile locale au dat asigurări, în repetate rânduri, că se vor implica pentru salvarea Craiovei, însă puterea municipalităţii este limitată. Lia Olguţa Vasilescu şi-a exprimat mereu susţinerea faţă de echipă, însă misiunea este irealizabilă fără un patron potent sau sponsori care să contribuie considerabil la bugetul clubului. „Noua echipă de la conducerea oraşului este alături de Universitatea şi încercăm să găsim soluţii, dar atât cât ne permite legea. Noi putem ajuta echipa cu logistica necesară, în speţă cu stadionul”, a declarat şi viceprimarul Florentin Tudor.

Radu Ştefan



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.