Otilia Chiriţă rămâne în fruntea Parchetului Olt

Otilia Chiriţă rămâne în fruntea Parchetului Olt

392
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În urma rezultatelor obţinute la concursul pentru numirea în funcţii de conducere a procurorilor, Otilia Chiriţă rămâne şi pentru următorii trei ani în funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Magistratul a luat note mai mari decât cei doi contracandidaţi ai săi. Pentru şefia procurorilor olteni au concurat şi Anca Anuţa şi Marian Niţu, în prezent magistraţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Ambii au fost prim-procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina. Marian Niţu a ocupat această funcţie până la începutul anului 2012, când a promovat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

După ce au susţinut o testare psihologică, pe 28 mai 2012, candidaţii la funcţia de conducere a Parchetului Olt au mai susţinut încă două probe: susţinerea proiectului referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere (18 iunie 2012) şi testarea scrisă privind managementul, comunicarea şi resursele umane (24 iunie 2012). Potrivit informaţiilor postate pe site-ul oficial al Institutului Naţional al Magistraturii, Marian Niţu a obţinut cele mai mici note dintre cei trei candidaţi. El a luat 7,80 la testarea scrisă şi 6,75 la susţinerea proiectului. Anca Anuţa a reuşit să ia nota 9,00 la testare, însă a obţinut doar 7,10 la susţinerea proiectului. Fosta şi actuala şefă a Parchetului Olt, Otlilia Chiriţă, a luat nota 8,80 la proba scrisă şi 8,21 la prezentarea proiectului. Există însă posibilitatea ca ierarhiile să fie răsturnate, candidaţii nemulţumiţi de rezultate putând face contestaţie, în 48 de ore de la afişarea notelor.

La al doilea mandat

Otilia Chiriţă se află la al doilea mandat în fruntea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, ea venind pe funcţie în anul 2009, când l-a înlocuit pe prim-procurorul Constantin Croitoriu, care a ieşit la pensie. Primul mandat urma să-i expire în luna iulie. Până în anul 2009, Otilia Chiriţă a avut o perioadă în care a fost procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Înainte de această perioadă, ea a fost procuror la Parchetul Olt. Cu toate acestea, Otilia Chiriţă va rămâne în fruntea instituţiei doar pentru următorii trei ani, legislaţia permiţând doar două mandate de conducere pentru un magistrat.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.