Poliţiştii rutieri continuă activităţile de prevenire a accidentelor de circulaţie

Poliţiştii rutieri continuă activităţile de prevenire a accidentelor de circulaţie

312
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Miercuri, 27 iunie a.c., efective din cadrul Biroului Rutier Craiova au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză, urmărindu-se totodată şi conştientizarea conducătorilor auto şi a pasagerilor cu privire la importanţa portului centurii de siguranţă.
În cadrul acţiunii au fost controlate 180 autovehicule şi legitimate aproximativ 230 persoane, fiind astfel constatate 124 abateri de natură contravenţională.
Pentru abaterile constatate poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în sumă totală de 12.950 lei în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 R, 58 amenzi fiind pentru viteză neregulamentară iar alte 48 amenzi au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranţă.
De asemenea, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 5 permise de conducere şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
Exemplu:
Poliţiştii rutieri, în cadrul activităţilor desfăşurate, l-au depistat pe M.MARIAN, 50 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism, pe Calea Severinului din municipiu, având viteza de deplasare de 102 Km/h, viteză înregistrată de aparatul radar.
Craioveanul a fost sancţionat cu amendă contravenţională în sumă de 630 lei în conformitate cu prevederile legale, totodată fiindu-i reţinut permisul de conducere în vederea suspendării pe o perioadă de 90 de zile.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.