Spitalul Caracal nu mai poate trata bolile cronice, de la 1 iulie

Spitalul Caracal nu mai poate trata bolile cronice, de la 1 iulie

1.093
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Situaţie alarmantă la Spitalul Caracal! Potrivit preşedintelui-director general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt, Florin Ciocan, unitatea spitalicească nu va mai avea fonduri să trateze bolile cronice, după data de 1 iulie. Totul s-ar datora unei solicitări exprese a fostei conduceri a spitalului din capitala Romanaţiului. „O situaţie mai complicată este la Spitalul Caracal, unde, în urma cererii imperative a fostei conduceri a spitalului, bolile cronice mai pot fi finanţate doar până la 30 iunie. Adică până sâmbătă. De la 1 iulie încolo, situaţia e complicată: ei n-ar trebui să mai interneze niciun bolnav cronic pentru că nu mai au fonduri pentru aşa ceva”, a declarat Ciocan, în cadrul Colegiului Prefectural, desfăşurat joi.
În ceea ce priveşte finanţarea venită de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Florin Ciocan a mai precizat că spitalele oltene mai au bani decât până la mijlocul lunii octombrie. El se plânge că situaţia se perpetuează de mai mult timp.

 

„Avem o situaţie mai dificilă la spitale. În urma negocierilor pe care le-am avut cu spitalele, finanţarea acestora este asigurată în proporţie de 70 la sută, adică undeva până la sfârşitul lunii septembrie şi, cu deblocarea de cinci la sută, până la mijlocul lunii octombrie. Deci, de la acest moment încolo, spitalele nu mai au finanţare, ca şi anul trecut, acum doi ani, acum trei ani şi acum cinci ani. Este un lucru care, din păcate, se perpetuează în România. Urmează ca o eventuală rectificare bugetară să le aducă spitalelor nişte bani în cont”, a declarat directorul CAS Olt.

Spitalul Scorniceşti aşteaptă HG pentru a deveni secţie

O altă problemă invocată de preşedintele-director general al CAS Olt este în legătură cu Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti care întârzie să devină secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, în lipsa unei Hotărâri de Guvern în acest sens.

 

„Avem o problemă de vid legislativ cu Spitalul Scorniceşti care a fost declarat desfiinţat de către Consiliul Judeţean, la mijlocul anului trecut. A fost trimisă hotărârea la Guvernul României şi la Ministerul Sănătăţii şi până la această oră nu s-a primit niciun răspuns, n-a fost nimic publicat în Monitorul Oficial. Este vorba de alipirea Spitalului Scorniceşti la Spitalul Judeţean Slatina”, a declarat Ciocan.

Şeful CAS mai spune că unitatea spitalicească din nordul judeţului funcţionează în pierdere: „Spitalul funcţionează foarte prost acum şi asta se vede în raportările din fiecare lună. Până nu se ia niciun fel de măsură, noi n-avem ce să facem. Suntem obligaţi să facem contractare cu dumnealor”.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.