Podul de la Calafat, gata între noiembrie și ianuarie

Podul de la Calafat, gata între noiembrie și ianuarie

959
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

CALAFAT. O delegație importantă din care au făcut un comisar euroean, miniștri ai Guvernului României și reprezentanți ai administrației doljene au efectuat, sâmbătă, o vizită la Calafat, pentru a vedea cum decurg lucrările la podul care va face legătura cu Europa.
Chiar dacă termenul de finalizare rămâne încă o necunoscută, toți vorbitorii au fost de acord că realizarea podului este o reușită importantă pentru România
“Sunt fericit să văd că se muncește și sâmbăta. Cu siguranță, avem nevoie de mai multe poduri peste Dunăre, pentru că pe o lungime de 630 de kilometri era doar unul. Este încă o legătură cu Europa, mă bucur că este în zona dumneavoastră.
Mai pot apărea și alte legături peste apă cu continentul. A luat câțiva ani realizarea acestui pod, să sperăm că în noiembrie acesta va fi inaugurat și sper să fiu prezent și atunci”, a spus Johannes Hahn, comisar european.
Pentru președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, prioritar în această moment este realizarea infrastructurii conexe, mai exact drumul Craiova-Calafat.
“Odată cu inaugurarea podului, traficul se va mări pe această porțiune de drum, și trebuie să fim pregătiți să facem față unui număr mai mare de mijloace de transport. Ne gândim la o trecere peste Dunăre și la Bechet, de ce nu? Toate aceste investiții arată că Doljul poate deveni într-adevăr capital Olteniei. Acum câteva zile, la Craiova, a ieșit
de pe poarta uzinei Ford primul autoturism fabricat în Oltenia. Se întâmplă lucruri bune, iar aceste lucruri nu pot decât să ne bucure”, a declarat Prioteasa.

Prefectul județului Dolj s-a arătat mulțumit de faptul că reprezentanții Guvernului participă în număr așa mare la Calafat.

“Este bine să vezi mai mulți miniștri aici, după o perioadă bună de timp în care județul nostru de-abia era băgat în seamă. În ceea ce privește investiția, suntem mulțumiți că vor fi create locuri de muncă, una dintre cele mai nevoi ale noastre, ale doljenilor”, a declarat Elena Costea.

Un reprezentant din Ministerul Transporturilor, Valentin Preda, crede că lucrările vor fi finalizate de-abia în prima parte a anului 2013, în ianuarie-februarie.

“Este o întârziere de câteva luni, dinspre partea bulgară. Noi sperăm ca în luna ianuarie, să putem inaugura podul, asta dacă ne vor permite și condițiile atmosferice”, a precizat oficialul MTI.

Sursa: oradedolj.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     30-09-2011
    Mesaje
    48

    Cind se va da podul in folosinta,deabia asteptam sa creasca traficul pe ruta Craiova-Calafat…soseaua e perfecta

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.