Ioan Rus despre eventualul plagiat al lui Ponta: Consider că nu ar...

Ioan Rus despre eventualul plagiat al lui Ponta: Consider că nu ar trebui să-şi dea demisia

843
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ministrul Administrației și Internelor, Ioan Rus, a declarat astăzi, într-o vizită împreună cu mai multe oficialități române, la podul de la Calafat, că Victor Ponta, premierul României, nu ar trebui să-și dea demisia, în urma dezvăluirilor asupra lucrării sale de doctorat.

Înainte să plece la Bruxelles, primul-ministru a susținut că va recurge la demisie dacă dacă se dovedește că lucrarea sa de doctorat este un plagiat.

„Eu n-am auzit așa ceva. Consider că n-ar trebui să-și dea demisia. Eu nu știu să se fi finalizat cercetarea în legătură cu această situație privitoare la un eventual plagiat. O să avem un răspuns ferm din partea unor specialiști și în momentul în care vom avea un răspuns, atunci se va putea discuta despre orice”, a afirmat Ioan Rus.

Referitor la culoarea politică a unor membri din Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), informație pe care PSD a trimis-o printr-un comunicat de presă către Mediafax, Ioan Rus spune că nu are cunoștință despre acest lucru.

„Pentru o corectă informare a opiniei publice, Partidul Social Democrat consideră absolut necesară aducerea în atenţie a acelor elemente care certifică natura politică a acţiunii care a avut loc la nivelul Consiliului General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare”, se arată în comunicatul respectiv.

Conform sursei citate, Marius Andruh, preşedintele CNATDCU, ar fi primit peste 1,5 milioane de euro de la Daniel Funeriu, în timp ce era ministrul Educației.

„Chiar nu știu nimic. Eu am fost tot timpul aici în județ (n. r. – Dolj). Dacă mă slăbiți un picuț, careva mă informează, dar dacă stau cu dumneavoastră, e imposibil”, a precizat Rus.

Diana Zamfir



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.